Црвена звезда шампион Србије!

145

Рагбисти БРК Црвена звезда тријумфовали су против Партизана резултатом 8:26 у 7. колу Првенства Србије у рагбију 15 и тако математички освојили шампионску титулу за ову сезону!

Меч је отворен успешно изведеним шутем казненог ударца Андрића за три поена и раним вођством РК Партизан у 6. минуту. У целом првом полувремену виђена је тврда игра са територијалном предношћу нашег тима. Иако је БРК Црвена звезда у првом полувремену имала пар пехова са повредама играча, успели су наши рагбисти да заврше прво полувреме са позитивним резултатом. У последњем минуту првог полувремена скрам Звезде је успешно извршио притисак на скрам Партизана и успео да освоји лопту пред самим есејем Партизана. Након тога је чеп Арсић постигао први есеј у првом полувремену, а Недељковић је успешно реализовао трансформацију. Тако да се на одмор отишло са предношћу БРК Црвена звезда од 3:7.

Црвено-бели су искористили налет у коме су били крајем првог полувремена новим есејом Јанковића у 43. минуту, на самом почетку другог полувремена и на тај начин повећала предност, а Недељковић је поново био успешан у трансформацији и поставио резултат 3:14. То није било све од Јанковића на овој утакмици пошто је у 57. минуту, у тренутку када је Звезда имала играча мање на терену, успео да пресече пас Партизанових играча и постигне још један есеј који је овога пута трансформисао А. Ђорђевић(7). Након тога играчи Партизана дижу ниво игре и успевају да смање предност преко продора Срећковића који постиже есеј и поставља резултат 8:21. На самом крају другог полувремена, у 79. минуту дебитант у црвено-белом дерсу А. Ђорђевић(3) постиже есеј и поставља крајњи резултат меча 8:26.

РК Партизан: Станић, Медић, Јоксимовић, Сретковић, Ничић, Ненадовић, Крстић(ц), Прерадојевић, Андрић, Аврамовић, Радић, М.Љубичић, Глишић, Дејановић, Спасеновић, А.Љубичић, Стаменковић, Радека, Шошић.

БРК Црвена звезда: Бућан, Сретеновић, А.Ђорђевић (3), Јоксимовић, Идризовић, Радић, А.Ђорђевић (7)(ц), Арсић, Недељковић, Јанковић, П.Васић, М.Васић, Бандука, Кајан, Белић, Бркић, Мађановић, Стефанеску, Арсенијевић.

Поени РК Партизан:
Есеји: Срећковић.
Конверзија: Андрић.

Поени БРК Црвена звезда:
Есеји: Арсић, Јанковић 2, А. Ђорђевић(3).
Конверзије: Недељковић 2, А. Ђорђевић(7).

Црвена звезда је одбранила титулу и по други пут у историји постала шампион Србије!

Претходни текстГолманизација #1
Следећи текстЗвезда силовита у дербију АБА лиге