Звезда славила у Ивањици

55

Црвена звезда је забележила и девету победу ове сезоне! Нова четири гола нашег тима била су довољна за тријумф, и нова три бода.

Домаћин је боље отворио утакмицу, и можемо рећи пропустио прилику да поведе и умногоме отежа посао шампиону Србије. Да је Ђокић у 9. минуту био прецизнији након што је неометан, са шест метара шутирао главом, или да Манојловић није феноменалном парадом спречио да лопта уђе у мрежу после правог малог мајсторства фудбалера Јавора који је покушао са 25 метара из волеја, нашем тиму би било много теже да дође до повољног резултата. Како то обично бива, Црвена звезда је казнила Јавор за промашаје. Мичел Доналд је у 37. минуту наставио своју голгетерску серију. Поново је шутирао са дистанце, и поново је погодио за Звездино вођство!

Очекивало се да се са резултатом 1:0 за Звезду оде на одмор, али у последњим тренуцима првог дела игре виђено је много узбуђена. Најпре, у 45. минуту након не толико опасног центаршута са десног бока, лопта је некакао погодила нападача Јавора, одбила се право на ногу Каришику који добро шутира, и Манојловић је био немоћан. Црвена звезда је поново показала карактер након примљеног гола. Гелор Канга је повукао контру, на време упослио Сикимића који је избегао офсајд, а наш нападач није погрешио и поново је Звезди донео предност!

И наставак игре донео је сличну слику коју смо гледали и на самом почетку утакмице. Доста мирно и без прилика, све до Звездиног трећег гола. Играо се 59. минут, Звездина акција није много обећавала, а након ударца Дамјана Ле Талека са двадесетак метара, лопта је погодила Миловића, променила правац кретања и одскакутала до гола. Као да је овај моменат одредио даљи ток утакмице, јер Јавор није успевао да угрози Звездин гол све до саме завршнице утакмице.

Тренер Миодраг Божовић шансу је у другом полувремену указао Михаилу Ристићу и Давиду Бабунском.

Јавор је до другог гола стигао у 89. минуту. Испала је наша одбрана приликом асистенције ка Елиомару који се доста завукао, али и успео из тешког угла да погоди мрежу. Црвена звезда је поново добро реаговала након примљеног гола, и успела до краја утакмице да постигне још један. Након грешке Миловића, Сикимић је повукао контранапад, сачекао да се десно од њега убаци Михаило Ристић, на време асистирао, а наш млади фудбалер поставио коначан резултат утакмице

Црвена звезда је однела из Ивањице сва три бода, и првенствену паузу чека са првог места на табели.

Јавор – Црвена звезда 2:4 (1:2)
Стадион: „ФК Јавор“. Гледалаца: 2.000. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Каришик у 45′ и Елиомар у 89′ за Јавор, а Доналд у 37′, Сикимић у 45+1′ Ле Талек у 58′ и Ристић у 94′ за Црвену звезду.

Јавор: Ђогатовић, Каришик, Томановић, Елиомар, Стојаковић, Ђокић, Миловић, Терзић, Амановић, Спремо, Бједов.
Резерве: Гњитић, Јовановић, Гафуров, Мфутила, Колаковић, Севић, Цветковић.

Црвена звезда: Манојловић, Цветковић, Луковић, Рендулић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Моуче, Срнић, Сикимић.
Резерве: Супић, Петковић, Рачић, Ан. Луковић, Ристић, Бабунски, Виеира.

Претходни текстПрви регионални дерби – стиже Цедевита
Следећи текстБожовић: Ефикасно до победе