Шампион сигуран на старту АБА лиге

53

Кошаркаши Црвене звезде мтс убедљивим тријумфом започели су одбрану титуле у АБА лиги ј.т.д, савладавши екипу МЗТ-а из Скопља резултатом 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 22:23).

Бранилац титуле у првом колу био је сигуран на свом паркету против МЗТ Скопље Аеродрома резултатом 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 22:23). Пред 3746 гледалаца у дворани „Александар Николић“, најбољи појединац у екипи Звезде био је Гудурић са 16 поена, Митровић и Бјелица су додали по 13, док је код гостију најефикаснији био Ксавијер Тејмс са 17 поена.

Стартна петорка: Јовић, Митровић, Дангубић, Кузмић, Џенкинс.

Добро су отворили сусрет црвено-бели, предвођени Стефаном Јовићем који је одлично организовао нападе и разигравао саиграче. Чак десет играча променио је тренер Радоњић у првој деоници и управо на тај начин је разбијао ритам гостију, док су кошаркаши Звезде са друге стране увећавали предност која је износила 27:20 после првих десет минута игре. У једном моменту су гости пришли на минус 3, али је онда уследила серија Звезде коју је са 7 везаних поена повео Гудурић, а после закуцавања Кузмића било је плус 11. Бриљирао је српски шампион на оба краја терена и до полувремена у потпуности надиграо госте резултатом 49:30.

Није много тога новог виђено у наставку, црвено-бели су сигурном игром одржавали високу предност, а своју шансу добио је и Огњен Добрић. Стефан Јовић добио је незгодан ударац после дуела са играчем МЗТ-а, због кога је морао да напусти терен, али се убрзо након неколико минута игре вратио на паркет и дириговао нападачким арсеналом актуелног шампиона. Пред старт последње деонице било је 69:46. Паметном и лепршавом игром, кошаркаши Звезде привели су меч крају и убележили први тријумф резултатом 91:69, на дугачком путу одбране титуле.

КК Црвена звезда мтс: Ребић 4, Дангубић 6, Митровић 13+7ск, Лазић 7, Симанић 2, Добрић, Симоновић 3, Џенкинс 6, Гудурић 16, Јовић 11+6ас, Кузмић 10, Бјелица 13.

Чарлс Џенкинс:

Направили смо први корак у сезони, остварили победу, и из овога треба да градимо даље.

Дејан Радоњић:

Добар почетак сезоне, победа која нам је била најбитнија. Знате да на старту може да буде тешко. Ми смо савладали добру екипу МЗТ-а и настављамо да се спремамо већ за следећу утакмицу са Цедевитом, која је по свим параметрима један од најозбиљнијих кандидата за тиутулу у АБА лиги. Одиграли смо меч са једним одговорним начином, посебно у одбрани, иако је било елемената на којима треба да радимо, али сугурно да може бити боље. Покушаћемо свим снагама да забележимо тријумф против Цедевите, која ће бити мотивисана после пораза од Будућности. Хвала публици, надам се да ће бити пуна хала против Цедевите, јер нам је подршка преко потребна на старту сезоне.

Наредни меч кошаркаши Црвене звезде мтс играју већ у понедељак од 21 сат, када у дворану „Александар Николић“ стиже загребачка Цедевита.

Претходни текстБесплатно на Звезду уз „Ред Стар“ картицу
Следећи текстРекордно на Првом Звездином џудо фестивалу