Доналд: Поносан сам на саиграче

48

Дан након окончања европских квалификација црвено-бели се пуном паром припремају за наставак домаћег првенства у ком су се већ након шест кола усталили на првој позицији.

Мичел Доналд истиче да је реванш меч против Сасуола шаблон по коме екипа треба и даље да игра.

Задовољан сам утакмицом против Сасуола. Било је ситних грешака, али овај пут смо били бољи ривал. Они су направили само три шансе на утакмици. Данас смо тактичи добро одиграли и нисмо имали много проблема. Наравно, дешавају се погрешни пасови, лоше одлуке, али то је фудбал. Нико овде није ни Меси ни Роналдо. Трудимо се и дајемо све од себе да као тим играмо што боље. Много сам разочаран крајњим резултатом. Да смо и у Италији играли као данас сигурно бисмо се пласирали у Лигу Европе. Ипак, поносан сам на своје саиграче, одлично смо одиграли против јако добре екипе и показали смо да смо на истом нивоу – рекао је Доналд.

Екипа је у Београду пружила много боље издање него у Ређо Емилији.

Нико не зна шта се догодило у Италији. Није у питању то да смо се недовољно залагали. Свако од нас дао је свој максимум за овај дрес, као што то радимо на свакој утакмици. Још је више мотива када се игра за Европу. Али за овакве утакмице није довољно да играш само срцем, већ и главом. Тактика је много важна. На том пољу смо подбацили у Италији.

Доналд истиче да је цела екипа фокусирана на одбрану титуле.

Недостајао нам је Канга у реваншу, он има одличан завршни пас и то ће нам много значити током шампионата. Такође нам недостаје играч који би унео мало креативности у игру. Требало би неко да се придружи Катаију у стварању акција један на један. Сада имамо и Руиза који је одличан играч и може да направи разлику у нашу корист. Морамо још да порадимо на томе да се бранимо као екипа и сигуран сам да ћемо поновити одличан резултат из прошле сезоне. Фокусирамо се на наредни меч против Новог Пазара и на одбрану титуле – закључио је Звездин везиста.

Претходни текстКатаи: За Европу је потребно време
Следећи текстБожовић: Наставити серију победа