Божовић: Наставити серију победа

70

У седмом колу црвено-бели гостују екипи Новог Пазара сутра, 28. августа, од 17 часова. Шеф стручног штаба Миодраг Божовић очекује да његови изабраници наставе са одличним играма у домаћем првенству.

Очекује нас тешка утакмица због испадања из Европе, психолошки је није лако екипи после оваквог резултата. Са таквим нерасположењем путујемо у Нови Пазар, али морамо да се окренемо домаћем првенству и наставимо серију победа. Биће тешко, али надам се да имамо квалитета и снаге да упишемо нова три бода. Прошле сезоне смо лако завршили посао у Новом Пазару, али не верујем да ће и сада бити тако зато што они имају бољу екипу него тада. Вратио се Аливодић, један од најбољих играча њиховог тима. Ту је и Траварчић, врло интересантан фудбалер са добром техником и њих двојица свакој екипи могу да направе проблеме. Ипак, ми смо озбиљан тим за домаћу лигу и надам се победи – рекао је Гроф Божовић.

У Новом Пазару Звезда ће наступити у комбинованом саставу.

Ле Талек неће играти у Новом Пазару јер је добио јак ударац у колено, а сви остали играчи су спремни. Катаи ће сигурно одмарати ову утакмицу, као и још неки играчи. Што се његовог даљег ангажмана у Звезди тиче не могу ниста конкретно да кажем. Постоји наговештаја да ће отићи, али није било конкретних понуда да бих могао да кажем. За сада је статус кво. Ипак, сигуран сам да ко год од играча да оде да ће нам они коју остану бити довољни да остваримо желјени успех у домаћем првенству.

Искусни стратег говорио је и о односу медија према клубу.

Кренула је медијска хајка против странаца. На играче утиче све што се пише јер информације данас много брзо путују, они сви на телефонима читају шта се пише по порталима. Данас може било ко да коментарише игру Звезде, ви не знате ко се крије иза тих имена. Драго ми је када се појаве озбиљни аналитичари са конструктивном критиком, али овде има толико увреда и ниских удараца да је то катастрофа. Изгледа да би неки желили да се врати оно време када је Звезда губила од Радничког из Крагујевца са 0:1 на Маракани. Људима фали адреналина, овако је некако досадно. Ја се надам да се ипак неће поновити то кад је Звезда губила и кад су људи спавали на стадиону од досаде.

Новинаре је занимало и да ли се већ ради на стратегији за наредни прелазни рок.

Све зависи од тога да ли ћу остати овде. Ако ми дозволе да радим, радићу. Већ сам то рекао, не тражим никакав алиби, ако неко мисли да сам ја крив и да треба да идем то није никакав проблем. Објективно, успех не може да се направи преко ноћи. Ми смо склапали екипу у ходу, није било времена. Рано смо почели припреме, неки играчи су долазили после десет дана од почетка, неки су каснили, а неки су стигли тек непосредно пред квалификације. Ако се поредимо са тимовима који се врло озбиљно припремају ово изгледа као аматеризам. Сада имамо костур екипе, али поново ће бити потребно да направимо допунску селекцију, само овога пута на време што подразумева децембар или најкасније јануар. Да та екипа игра заједно бар пола године па ако видимо да нам фали неки играч да се појачамо пред наредне квалификације. Чак и то не гарантује успех. Нама су овеевропске утакмице помогле да видимо ко може да игра на каквом нивоу. Сад су нам неке ствари кристално јасне.

Тренер црвено-белих говорио је и о позицији странаца у тиму.

Да бисмо оценили учинак странаца биће потребно да прође још времена. Увек има промашаја. Још увек се говори о Едсону. Проблем са њим је био што нас је удаљио од циља, изгубили смо шест месеци. Требало је да доведемо доброг штопера, мислили смо да је он тај и да ће да се уигра са остатком екипе, али није се то десило. Доста нас је то коштало. Можда је грешка и то што Ле Талек није целе припреме играо на месту штопера, али чекали смо Митровића. Чекали смо Годоа.

Било је речи и о потенцијалним одласцима до краја прелазног рока.

За сада могу да кажем да претпостављам да ће отићи само један или два играча. Не верујем да ће Хуго отићи. Можда Катаи и још један играч који се не помиње много у медијима. Ми мамо велики играчки кадар. Сви фудбалери које смо довели, а имају мању минутажу, тренирају одлично. И њима је сигурно неопходно време за адаптацију. Зато мислим да се евентуални одласци неће много одразити на екипу – закључио је Миодраг Божовић.

Претходни текстДоналд: Поносан сам на саиграче
Следећи текстПоловично против Бродарца