Катаи донео Звезди реми против Сасуола

85

Фудбалери Црвене звезде ни после девет година нису успели да изборе пласман у групну фазу неког од европских такмичења. Овога пута, непремостива препрека за изабранике Миодрага Божовића били су Лудогорец, односно Сасуоло. Утисак је да је меч са Бугарима доста утицао на самопоуздање црвено-белих и да нису успели да се опораве за двомеч са Италијанима.

Први сусрет одигран у Ређо Емилији и висок пораз одредили су путника у групе Лиге Европе. Нема се шта замерити, екипа са „чизме“ показала је више од српског шампиона и заслужено прошла даље.

У покушају да направи чудо и велико изненађење шеф стручног штаба одлучио је да на терен пошаље исти тим као пре седам дана. Очекивано, Црвена звезда је од самог старта кренула доста офанзивно ка голу Сасуола, што је оставило много простора италијанском тиму. Честа убацивања Политана и Берардија иза леђа одбране црвено-белих представљала су велику опасност по гол Кахримана. У првих пола сата виђена је једна одлична шанса пред голом најтрофејнијег српског клуба, али и неколико полуприлика на другој страни.

Нажалост, први до вођства, које је отклонило све дилеме око укупног победника, стигли су Италијани преко Берардија. Искусни нападач умакао је пажњи чувара и матирао Кахримана.

Свесни да не могу да преокрену резултат Катаи и другови одлучили су да одиграју преосталих сат времена за клуб, за част. Огромну прилику за изједначење пропустио је Виеира који „отпадак“ од ударца Моучеа није успео да спроведе у гол са само неколико метара. Лопта је завршила преко гола.

Без обзира на извесну елиминацију, песма Звездиних навијача није престајала, а о каквој атмосфери се ради, најбоље сведочи детаљ са краја сусрета. Сви фудбалери италијанског представника посматрали су како Делије певају својим љубимцима и поред негативног резултата.

Ношени таквом подршком у другом полувремену црвено-бели стижу до изједначења. Маестрални Катаи који је данас био посебно инспирисан у 54. минуту поставио је коначан резултат резантним ударцем са ивице казненог простора. До краја меча оба тима имала су своје шансе, али промена у коначном исходу није било.

Европа је и даље неостварен сан милионске армије навијача. Одиграла је Црвена звезда овог лета шест мечева и рачунајући регуларни ток, само једном терен напустила погнуте главе. Било је то на сусрету одиграном у Ређо Емилији.

Две победе, три нерешена исхода и један пораз биланс су Божовићевог тима. Нажалост, није било спортске среће, концентрације, искуства у неким моментима ни знања да би се деценијска одсутност са главне сцене европског фудбала прекинула.

Времена у спорту за жаљење нема. Играчима и Грофу преостају домаћа такмичења у којима је клуб из Љутице Богдана велики фаворит. Борба и освајање трофеја у националним оквирима једино омогућује нови излазак на велику сцену.

Већ за викенд следи тешко гостовање у Новом Пазару и покушај наставка победничке серије…

Црвена звезда – Сасуоло 1:1 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 22.314. Судија: Дејвид Борбалан (Шпанија). Стрелци: Катаи у 54′ за Црвену звезду, а Берарди у 28′ за Сасуоло.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Фибел, Ле Талек, Ристић, Доналд, Полетановић, Катаи, Моуче, Руиз, Виеира.
Резерве: Супић, Петковић, Луковић, Рендулић, Бабунски, Срнић, Сикимић.

Сасуоло: Консиљи, Магнанели, Канаваро, Нјондини, Данкан, Матри, Пелусо, Аћерби, Политано, Лирола, Берарди.
Резерве: Пеголо, Антеи, Фалћинели, Сенси, Мазители, Трота, Летхерт.

Претходни текстСедам часова у аутобусу на завејаном друму
Следећи текстБожовић: Ово је наша реалност