Звезда освојила и Мађарску

218

Генерација 2001 предвођена тренером Мирком Буњевчевићем освојила је још један турнир у низу. Након Бад Кисингена у Немачкој и Фажане у Хрватској (оба турнира одиграна током јуна) и у нову сезону екипа је ушла тријумфално.

У познатој мађарској бањи Гyула, у феноменалним фудбалским условима, сусреле су се најбоље Академије из Мађарске, Румуније и Србије. Наша екипа је у полуфиналу савладала шампиона Мађарске у узрасту 2001, екипу Хонведа са 3:1 а у финалу смо победили Ардеалул Клуж из Румуније са 2:0. Марко Дедијер је проглашен за најбољег играча турнира а Лука Крстовић је проглашен за најбољег голмана.

Пријатно сам изненађен условима које смо имали током турнира, све је било на перфектном нивоу. Што се тиче противника, утакмица са Хонведом је била финале пре финала. Моја екипа је показала завидну форму након само три недеље припрема. Физички нисмо још максимално спремни, али првенство почиње тек 27. августа. Наравно, као и све Звездине селекције, очекујемо борбу за титулу. Захваљујем се домаћинима на врхунском гостопримству, а добили смо позив да и следеће године учествујемо на овом турниру– изјавио је тренер генерације 2001 Мирко Буњевчевић, тренер играча за које се трофеји просто лепе.

Играчи који су освојили турнир су:

Крстовић Лука, Тасић Вељко, Ераковић Страхиња, Шаренац Никола, Стајић И. Никола, Васић Никола, Савић Никола, Ђорђевић Растко, Петровић Лука, Стојановић Матеја, Ајдиновић Един, Рајовић Андрија, Радовановић Андрија, Шејић Урош, Дедијер Марко, Јеремић Никола, Бурмаз Борисав, Купусовић Његош, Тодоровић Лука, Великић Лука.

Тренери :

Буњевчевић Мирко, Ђорђевић Милош.

Честитамо играчима и стручном штабу и надамо се да ће и ова генерација изнедрити играче за наш први тим.

Претходни текстПодржи Звезду против Вождовца
Следећи текстЦрвена звезда комплетна на почетку припрема