Ристић: Треба нам подршка навијача

77

Стандардан на позицији левог бека у првенству ове сезоне је Михаило Ристић.

На нову улогу фудбалер који је до сада играо у везном реду полако се привикава. Утакмицу у Лучанима, Михаило Ристић ће памтити и по две асистенције.

Где је Ибањез стао, ја сам наставио, макар што се тиче асистенција. Међутим, постоји више сегмената игре, није све у офанзиви. Мислим да позади нисам био добар и да могу много боље. Противнички играч ми је правио доста проблема. Први гол је моја грешка јер сам лоше био постављен. Али, схватам где грешим, то је најбитније. Полако се привикавам, сви знају колико сам био тврдоглав по том питању, али у глави сам преломио да могу да играм бека, и трудим се да се фокусирам, да што више информација упијам, као и савета. Имам уз себе искусније играче, причао сам и са Ибањезом док је био ту, причам и са Анђелковићем, они знају многе ствари, а ја сам још млад – рекао је Ристић.

Захтеви су свакако другачији у односу на оне на које је Михаило навикао.

Много се трчи. Има доста дуела, доста спринтева, захтевна је позиција. Али, не бих волео да будем бек који само стоји. Звезда треба да игра офназивно, да напада, пробија, и бекови ту имају своју улогу.

Упркос густом распореду, Звезда је успела да се домогне првог места на табели, а ускоро следи и нови европски изазов.

Паклен је темпо, играмо сваки трећи дан, али тако и треба да буде у Звезди. Мислим да нам је потребно још утакмица, као и претходне сезоне, да ухватимо форму. За сада нам добро иде, на првом смо месту, али још нисмо у топ форми – сматра Ристић.

Свако Звездино дете зна колико је подршка публике значајна, а Михаило позива навијаче да дођу на дуел против Вождовца.

Као и увек, сваку утакмицу у гостима играмо као да смо код куће. Навијачи су нам велика подршка, и надам се да ће доћи и против Вождовца. Против Металца је била увертира за Лудогорец, наредне две утакмице су увертира за Сасуоло. Подршка нам пуно значи и очекујем испуњене трибине против Вождовца – јасан је Ристић.

Претходни текстНова емисија – „Легенде Маракане“!
Следећи текстПодржи Звезду против Вождовца