Чарлс Џенкинс се вратио кући!

61

Чарлс Џенкинс од петка је поново члан КК Црвена звезда! Одлични бек потписао је двогодишњи уговор са црвено-белима.

Американац са српским пасошем Чарлс Џенкинс враћа се у КК Црвена звезда. Џенкинс који је са великим успехом наступао две сезоне у дресу црвено-белих, потписао је двогодишњи уговор са актуленим шампионом АБА и КЛС лиге.

26-годишњи Џенкинс кошаркашки је поникао у Њујорку, а у историји Колеџа „Хофстра“ остаје упамћен као најбољи стрелац. У НБА лиги наступао је за екипе Голден Стејта и Филаделфије, а љубитељима кошарке у Европи и првенствено Србији, остао је упамћен по изванредним наступима у КК Црвена звезда током такмичарских сезона 2013-2014 и 2014-2015. Током две сезоне међу црвено-белима освојио је два купа, АБА и КЛС лигу, и део је генерације која је освојила „триплу круну“, а остале су упамћене његове партије против „Будивељника“ у четвртфиналу УЛЕБ купа и полуфиналној серији АБА лиге против Партизана.

Током две године у Београду, одиграо је 145 утакмица у дресу КК Црвена звезда, а прошле сезоне наступао је, и освојио титулу у италијанском првенству у дресу „Олимпије“ из Милана.

КК Црвена звезда наставља активности у прелазном року, како би спреман дочекао велике изазове и обавезе у Евролиги, АБА лиги и домаћим такмичењима.

Претходни текстКсенија Зец: Диван је осећај посетити Звезду
Следећи текстНиколићева бронзом обрадовала и на ГС у Тјумену