Звездин тријумф на премијери сезоне

29016

Наш тим је и на Малти показао бољку са припрема, лоше је ушао у меч.

Иако су се домаћи повукли од старта видело се да игра нашег тима није убедљива. Малтежани су чекали грешку Звезде и она се десила у 15. минуту. Конфузију у последњој линији српског шампиона је искористио Фалконе и одличним волејом савладао немоћног Кахримана.

Наравно, после тога Звезда је у потпуности преузела иницијативу, а гости се повукли на своју половину. Три минута је требало нашем тиму да створи одличну шансу у којој се нашао Виеира. Остао је сам на неких десет метара од гола и шутирао главом после центаршута Ибењеза, али је лопта отишла поред гола.

То је био знак Малтежанима да додатно збију редове и Звезди је било све теже да дође до праве прилике. Иако се играло на половини Ла Валете ништа битно се није дешавало јер се домаћин свим силама и успешно бранио.

Такво стање ствари допринело је одлуци нашег тренера Миодрага Божовића да на полувремену у игру уведе Пабла Моучеа. Аргентинац је унео свежину и допринео да уз расположеног Катаија напади Звезде буду далеко опаснији. Напади нашег тима су се ређали. У 57. минуту Виеира је био „кратак“ да главом преусмери један центаршут Моучеа у празан гол.

Само два минута потом сам Моуче је опробао ударац али је чувар мреже Ла Валете одлично одбранио. И опет после два минута, Катаи је у букету играча после центаршута Моучеа добро шутирао главом, али је голман домаћина још једном био на месту.

Оно што је постало већ тада извесно десило се у 66. минуту. Наш тим је изједначио. Канга је дугом лоптом одлично пронашао Катаија који је мајсторски лобовао голмана Ла Валете, искоса са десне стране.

Није Звезда стала ни после тога. Катаи је наставио да показује техничку доминацију, домаћи играчи никако нису могли да изађу на крај са њим. И баш је Звездина „десетка“ допринела потпуном резултатском преокрету. Сјајно је прошао у 75. минуту по десној страни и као на тацни упослио Сикимића, који је само пар минута пре тога заменио Виеиру, а овом није било тешко да са пар метара погоди гол. Био је то разлог за велику радост око 100 наших навијача који су били на стадиону.

После тога наш тим је створио још неколико прилика, иако су и домаћини претили ударцима са дистанце Кахриман је био сигуран. У 83. минуту дебитовао је и Џон Руиз који је заменио Катаија, али се резултат није мењао.

Реванш је за недељу дана, али је извесно да време ради за наш тим и да је сада на Звездашима да га подрже у што већем броју наредног уторка.

Претходни текстШотић и Павловић на студентском ЕП
Следећи текстБожовић: Заслужено смо победили