Марко Симоновић остаје црвено-бели!

217

Репрезентативац Србије Марко Симоновић и у такмичарској сезони 2016-2017 носиће дрес КК Црвена звезда. Крилни играч је постигао договор са управом клуба, око продужења уговора, и наредне сезоне чиниће окосницу првог тима КК Црвена звезда.

Симоновић коме је истекао уговор, и који је био интегрални део великих успеха црвено-белих прошле сезоне остаје још једну годину у Црвеној звезда, са којом ће током следеће недеље потписати нови једногодишњи уговор.

Симоновић је током октобра 2015.године потписао уговор са Црвеном звездом у коју се вратио након одличне сезоне у француском Ортезу. Од повратка међу црвено-беле, за које је већ наступао у сезонама 2012-2013 и 2013-2014, имао је значајну улогу у великим победама и успесима Црвене звезде у АБА и Евролиги. У Регионалном такмичењу је одиграо све утакмице у регуларном делу сезоне и плеј офу, а сезону која је окончана одбраном титуле у Сремској Митровици, завршио је са 8 поена по утакмици, док је у Евролиги имао готово идентичан просек убачених поена, уз сјајан проценат убачених тројки 47 из 107 покушаја, и неколико сјајних епизода против Реала, Срразбура, Бајерна, Уникахе у Малаги…

Марко Симоновић је висок 203, игра на позицији крилиа, а са црвено-белима до сада има освојена два национална купа, АБА и КЛС лигу.

Претходни текстЗвезда: Ускладити прописе ФСС са Законом Републике
Следећи текстНемања Дангубић у Звезди до 2018!