Томас Фибел представљен на Маракани

85

Уторак, 14. јун 2016. године, навијачи Црвене звезде памтиће по још једном појачању које је наш клуб добио.

Спортској јавности у Србији је на стадиону „Рајко Митић“ званично представљен Томас Фибел, француски штопер који је у наш клуб стигао из Мордовије. Њега је, као и сва досадашња појачања, представио спортски директор Црвене звезде, Блажа Раосављевић.

Томас Фибел је рођен 31. маја. 1986. године и игра на позицији штопера. Ради се о дефанзивцу из Француске, и он је после Дамјана Ле Талека други Француз који ће обући црвено-бели дрес. Поникао је у омладинској академији Ленса, играо је за Антверпен и Стандард из Лијежа. Након епизоде у Пољској прелази у Русију где борави три године, а играо је за Амкар и Мордовију. Висок је 192 центиметара, веома је јак физички, спреман, Играо је у Русији док је тамо био и Миодраг Божовић и на основу тога смо га и довели јер имамо о њему добре и позитивне информације, и надамо се да ће нам бити добро појачање – рекао је Блажа Раосављевић.

Ново Звездино појачање каже да су га у клубу сјајно дочекали, на чему је посебно захвалан.

Први утисци су дивни и захваљујем се свима што су ме тако лепо примили. Колегама и нарочито тренеру. Начин на који је тренер Божовић дочекао и Мичела и Дамјана је утицао на моју одлуку да дођем овде. Такође, и њих двојица који су овде, моји пријатељи. Овај клуб има импресивну историју. Звезда има и високе амбиције што се тиче Европе, и то много годи. Амбициозност пројекта је то што ме је највише навело да се придружим Звезди, и желим да се представим у најбољем могућем светлу како бих оправдао свој долазак – рекао је Фибел, који ће у нашем клубу носити дрес са бројем 97.

Број 97 је поштански број државе Гвадалупе. Многи нису чули за ту земљу, а број 97 управо симболише земљу из које долазим, и тај број ми много значи, увек ми је доносио срећу и надам се да ћу увек моћи да га носим.

Томас не жели много да прича о својим квалитетима, већ жели да се пре свега докаже на терену.

Сматрам да умем да користим своју главу. Умем да се снађем када је потребна брзина, а снага ми је велики адут. Али мислим да све то само доприноси тиму као целини. Не желим да се хвалим пре него што се покажем, али, надам се да ћемо и даље остати заједно. Дошао сам да бих се доказао. Знам да је Звезда шампион и да има успешну, имресивну историју. Мислим да ће ми много помоћи присуство Дамјана и Мичела – рекао је Фибел, и додао да је већ играо са неким српским играчима, попут Милана Јовановића.

Претходни текстОзваничена сарадња Звезде и Факултета за менаџмент
Следећи текстИз породилишта – на Маракану!