Звезди трилер и одбрана титуле!

56

Кошаркаши Црвене звезде Телеком успели су да освоје „back to back“ титулу у Супер лиги Србије савладавши Партизан НИС са 3:1 у финалној серији. У последњем, четвртом сусрету, црвено-бели су после велике борбе успели да славе као гостујући тим резултатом 70:65 (18:22, 23:17, 15:9, 14:17).

Изабраници Дејана Радоњића још једном су показали велики карактер вративши се после пораза у трећем сусрету, и победом у гостима против Партизан НИС-а резултатом 70:65 (18:22, 23:17, 15:9, 14:17) затворили финалну серију тријумфом 3:1. КК Црвена звезда Телеком тиме је стигла до 17. титуле у својој историји. Пред 6500 присутних у дворани „Александар Николић“, најефикаснији у редовима шампиона били су Цирбес, Кинзи и Симоновић са по 15 постигнутих поена. Немачки центар је додао и 7 скокова. У редовима Партизана, најбољи је био Величковић са 19 поена.

Стартна петорка: Кинзи, Милер, Дангубић, Јовић, Цирбес.

Слично као у претходном сусрету, црвено-бели су рано ушли у бонус што је омогућило Партизану да преко слободних бацања стекне предност. Тајмаутом је реаговао Дејан Радоњиц, после ког је актуелни шампион боље заиграо у одбрани и резултатски се вратио у меч. Дангубић закуцавањем преко Витковца смањио је на посед заостатка, али је домаћин поенима у последњој секунди одржао предност 22 :18.

Брз повратак и вођство црвено-белих прекинут је другом техничком која је свирана у корист Партизана што је проузроковало серију домаћина и ново вођство 29:23. Остали су фокусирани кошаркаши Звезде и уз велику подршку својих навијача, после неколико минута квалитетне игре вратили предност 32:31. У фантастицном ритму био је Таренс Кинзи постигавси 14 поена у првом полувремену у ком је Звезда на крају задржала предност 41:39.

Велики пех за тим Дејана Радоњица проузроковала је повреда Јовића који је морао да напусти терен на почетку треће деонице. Потребну енергију у одбрани унео је Симоновић, док је Цирбес преузео контролу у рекету и новим поенима донео плус 7 Звезди. Пред последњих десет минута српски шампион водио је 56:48.

Имали су црвено-бели неколико пута двоцифрену предност, али је Партизан успео да у последњих три минута смањи заостатак на минус 4 и уведе меч у неизвесну завршницу. По ко зна који пут ове сезоне, Маик Цирбес је био сигуран са линије пенала у одлучујућим тренуцима, и уз фантастичну колективну одбрану Црвене звезде, актуелни шампион је решио сусрет у своју корист резултатом 70:65 и започео неописиво славље својих навијача.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 15, Ребић, Дангубић 3, Митровић 10, Лазић, Мицић 5, Симоновиц 15, Гудурић, Јовић 3, Милер 4, Цирбес 15+7ск, Штимац.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком окончали су још једну феноменалну сезону у којој су поред два освојена пехара у регионалном и домаћем такмичењу, стигли и први пут у историји до четвртфинала Евролиге.

Претходни текстПоследњи позив за камп на Златибору
Следећи текстНационални рекорд и норма за Рио Тамаре Салашки!