Звезда тројком Гудурића за 2:0!

62

Кошаркаши Црвене звезде Телеком успели су да направе невероватан „камбек“ и после минус 17 на полувремену, поготком Марка Гудурића у задњој секунди успели да славе против Партизан НИС-а резултатом 87:86 (21:25, 16:29, 25:18, 25:14).

У другом мечу финалне серије Супер лиге Србије, кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су Партизан НИС резултатом 87:86 (21:25, 16:29, 25:18, 25:14) и у уторак ће пред својим навијачима имати прву меч лопту за одбрану титуле. Пред 6500 гледалаца у дворани „Александар Николић“ најефикаснији у гостујућем тиму били су Цирбес, Јовић и Кинзи са по 13 поена. У екипи Партизана, најбољи је био Вилсон са 18 поена.

Стартна петорка: Митровић, Цирбес, Јовић, Дангубић, Кинзи.

Добра кошарка виђена је у првих десет минута игре, у којој су и један и други тим офанзивно добро отворили. Резултатски доста изједначена четвртина све до нека два минута пре краја када је екипа Партизана серијом 8:0 стекла двоцифрену предност. Без много панике после минута одмора наставили су црвено-бели и са две брзе тројке Милера и Мицића смањили заостатак на 24:21 после уводних десет минута.

Осим стартне енергије актуелног шампиона, друга деоница остаје за заборав изабраника Дејана Радоњића. Гости су уз велики број изгубљених лопти и 8 промашених слободних бацања допустили чак 12 офанзивних скокова домаћину што је Партизан искористио и стекао на полувремену 54:37.

Као у трансу отворио је друго полувреме српски шампион и брзом серијом 8:0 смањио заостатак и приморао тренера Џикића да затражи рани тајмаут. Таренс Кинзи одиграо је добру ролу у трећој деоници и убрзо постао први двоцифрени у свом тиму. Било је минус 7 у једном тренутку, али је Партизан успео да преживи налет гостију и пред последњи период задржи двоцифрену предност 72:62.

Дефанзивном петорком покушао је Радоњић да смањи заостатак, али то није много тога донело па је домаћин одржавао предност у уводних неколико минута. Гудурић је потом ушао први пут на паркет и после његове тројке и пет везаних поена Бранка Лазића, актуелни шампион је пришао на минималан заостатак 75:74. Одличну ролу и велики „камбек“ свог тима наставио је Гудурић и убрзо довео Звезду до предности 78:77. Меч је ушао у неизвесну пенал завршницу у којој су црно-бели имали плус 2, 10 секунди пре краја, али је онда на сцену иступила будућност српске кошарке, момак који је себе лансирао на кошаркашку сцену ове сезоне, Марко Гудурић, и тројком у задњој секунди донео победу актуелном шампиону 87:86.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 13, Ребић, Дангубић 3, Митровић 8, Лазић 8, Мицић 10, Симоновић, Гудурић 11, Јовић 13, Милер 6, Цирбес 13, Штимац 2.

Лука Митровић, КК Црвена звезда Телеком:

„Показало се оно што смо најављивали, да победа од 30 разлике не вреди две победе. У првом полувремену смо били потпуно одсутни, ниједан захтев са тренинга нисмо изнели на терен. У полувремену смо се мало ‘отрезнили’, изгледало је то мало боље и, ето, последњим шутем победили. Могла је та лопта и да не удје, било би заслужено и да је Партизан победио. Имали смо среће, али ја мислим да срећа треба да се заслужи.“

Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда Телеком:

„У првом полувремену су нас надиграли у свим сегментима. После смо успели да се мало консолидујемо. Инструирао сам да градимо резултат, да не јуримо предност, јер то не би било паметно. Неко би помислио да ћемо да паднемо после тројке Величковића, али нисмо ми та екипа. Ушли смо паметно у завршницу и дошли у прилику да се боримо за продужетак или победу и то се десило.“

Трећи финални сусрет кошаркаши Црвене звезде Телеком играју пред својим навијачима у дворани „Александар Николић“ у уторак од 21 сат.

Претходни текстКатарина Вукомановић појачала црвено-беле
Следећи текстОмладинци без трона