Симанић МВП јуниорског турнира у Берлину!

72

Кошаркаш Црвене звезде Телеком Бориша Симанић пролашен је за најкориснијег играча завршног јуниорског турнира Евролиге у Берлину.

Млади кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у финалу АНГТ турнира у Берлину у дворани „Мерцедес Бенц“ од Барселоне са 90:82.

Боришу Симанића су за најбољег прогласили тренери екипа које су учествовале на завршном турниру „Адидас Неxт Генератион“ у Немачкој. Кошаркаши Црвене звезде Телеком били су други у конкуренцији: Барселоне, Реала, Мега Бемаx-а, Жалгириса, Лијетувос Ритаса, француског ИНСЕП-а и домаћина турнира екипе „АЛБА“.

Млади првотимац црвено-белих тако је наставио са одличним играма ове сезоне у јуниорској конкуренцији, и још једном потврдио да га са правом многобројни кошаркашки стручњаци, сматрају једним од најталентованијих играча у свом старосном узрасту на свету.

Бориша Симанић је заједно са осталим саиграчима водио Црвену звезду Телеком до трећег узастопног финала јуниорског турнира постижући просечно 18 поена, уз 8 скокова, 4 асистенције и скоро 3 блокаде по мечу.

Посебно импресиван, Симанић је био у дербију прве фазе и репризи прошлогодишњег финала против мадридског Реала, када је уз 19 поена, имао 8 скокова и чак 7 блокада.

Бориша је обележио и квалификациони турнир који је организовала Црвена звезда у фебруару у Железнику, где је просечно убацивао 22 поена уз 8 скокова и 3 блокаде.

Првотимац Црвене звезде Телеком Бориша Симанић је у априлу потписао четворогодишни уговор са црвено-белима, а на вишегодишњу верност нашем клубу у јануару и фебруару обавезали су се и Александар Аранитовић и још један играч који је обележио турнир у Берлину, Алекса Раданов. Сви су чланови селекције играча рођених 1998.године и прошли су млађе селекције КК Црвена звезда Телеком.

Претходни текстБожовић пред Борац
Следећи текстЦрвено-белима 14 одличја на Првенству Београда