Храбри јуниори заустављени у финалу

44

Јуниорска селекција КК Црвена звезда Телеком поражена је у финалном мечу „Adidas next generation“ завршног турнира Евролиге у Берлину од екипе Барселоне резултатом 90:82 (33:17, 17:29, 20:17, 20:19)

Одличан отпор пружили су изабраници Александра Глишића против фаворизоване Барселоне али су на крају ипак претрпели пораз 90:82 (33:17, 17:29, 20:17, 20:19). Пред неколико стотина гледалаца у „Мерцедес-Бенз“ арени у Берлину, најбољи код црвено-белих били су Алекса Раданов са 23 поена и Бориша Симанић са 19. У екипи Барселоне, Мартинез-Вила је постигао 21 поен.

Подршку кошаркашима Звезде пружао је поред терена прослављени фудбалер Црвене звезде и бивши репрезентативац Србије, Дејан Станковић.

Стартна петорка: Симанић, Раданов, Радовић, Ребић, Ђорђевић.

Након сјајног тријумфа против актуелног шампиона, црвено-бели су у финалном мечу изашли на мегдан фаворизованој Барселони која је у групи А имала максималних 3:0. Слаб почетак српског шампиона, чак 5 изгубљених лопти у 5 минута игре, што је Барселона казнила и стекла високих 22:7. Шпански тим није одустајао од зонског пресинга који је у потпуности изненадио црвено-беле и правио им велике проблеме приликом организације напада. На крају прве деонице 33:17 у корист Каталонаца. Два минута наставка била су довољна да се изабраници Александра Гашића пробуде и серијом 10:2 смање заостатак 35:27. Као у трансу играли су кошаркаши Звезде, активирао се и Симанић са 6 поена у наставку, а после две тројке расположеног Радовића било је минималних 42:41 за Барселону. Имали су црвено-бели шансу да поведу, али су Каталонци ипак задржали предност на полувремену 50:46.

Добро су парирали црвено-бели и у трећој деоници против изузетно расположене Барселоне и углавном поенима Радовића и Раданова хватали прикључак. Доста шанси да преокрену резултатски имали су кошаркаши Звезде, али је шпански тим увек одбијао те налете. Пробудио се и Симанић у финишу деонице, али су Каталонци имали предност 70:63. У последњој деоници, Шпанци су наставили са сјајним процентима шута, на које црвено-бели никако нису успевали да пронађу одговор. Ушао је Симанић у свој ритам, Раданов је био у првом плану током читавог меча, али је Барселона високу предност која је у једном тренутку износила плус 18, ипак сачувала на крају и тријумфовала 90:82.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић, Ускоковић 7, Ћоровић 11, Радаковић, Илић, Момиров 4, Гашић, Симанић 19+6ск, Раданов 23, Радовић 18, Ðорђевић, Ковачевић.

Александар Глишић:

„Играчи су мало били импресионирани амбијентом, двораном, и мало су стегнуто без разлога ушли у меч. Опет, ради се о младим играчима и честитам им на борби, на крају је мало попустила концентрација. Ово је изузетан тим, заслужемо су освојили турнир. Били су домананти у групи, ми смо се више мучили и то се одразило на свежину данас. У сваком случају сам задовољан начином на који смо репрезентовали клуб и земљу и надам се да ће ови момци наставити да раде и да ћемо имати прилику да се реванширамо.“

Алекса Раданов:

„Честитам екипи Барселоне на доброј игри у финалу и целом турниру. Лоше смо ушли у утакмицу, после се вратили у меч и успели да парирамо екипи Барселоне до краја, али ипак пораз од 8 разлике. Дошли смо јако тешко до финала и борили смо се током целог турнира. Три године заредом играмо финале, претпрошле смо освојили и мислим да је то велики успех. Момци су били сјајни и честитам им на свему учињеном.“

Црвено-бели већ трећу годину заредом улазе у финале јуниорске Евролиге што је резултат за сваку похвалу, и прави показатељ одличног рада омладинског погона КК Црвена звезда Телеком. Све честитке тренеру Александу Глишићу, стручном штабу и овим момцима који ће надамо се једног дана носити црвено-бели дрес првог тима.

Претходни текстПлавшић и Катаи након Радника
Следећи текстЦрвено-бели сигурни у Железнику