Сјајна Звезда повела са 2:0 у финалу!

49

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победили су и у 2. утакмици финалне серије екипу Мега Лекса, те их сада дели само једна победа од одбране трона у АБА лиги ј.т.д.

Пред око 3 хиљаде гледалаца стартну петорку на овом мечу чинили су Јовић, Лазић, Кинзи, Митровић и Цирбес. Лазић је меч отварио тројком, а у следећем нападу виђена је сјајна комбинација Јовића који баца алеј уп пас за Цирбеса. Динамична игра на обе стране терена, јаке одбране и неколико лепих потеза на половини прве деонице доноси нерешен резултат, 10:10. Добро су деловали пулени тренера Радоњића у првој четвртини, међутим на сваку добру акцију гости из Сремске Митровице имали су брз одговор у виду шута за 3. Сјајан продор и закуцавање Кинзија који подиже публику на ноге. Резултат на крају прве четвртине – 26:21 за Звезду. Мицић, Гудурић, Лазић, Милер и Штимац чинили су петорку која је започела другу четвртину. Серијом 8:0 на почетку друге деонице играчи Црвене звезде Телеком долазе до прве двоцифрене предности, 34:23. Погодили су гости тројку и смањили предност на једноцифрену, али је Јовић узвратио истом мером за 40:28 на 4 ипо минута до краја првог полувремена. Сигурном игром у нападу и јаком одбраном црвено – бели су мирно привели прво полувреме крају, те отишли на велики одмор с двоцифреном разликом, 52:39. Најефикаснији у редовима Црвене звезде Телеком био је Јовић са 9, а пратили су га Милер и Лазић са по 8 поена.

Наставили су у истом ритму црвено – бели, јаком одбраном и добрим решењима у нападу, те су одржавали вођство и у уводним минутима другог полувремена, 58:45. Велика борбеност и пожртвовање на оба краја терена и на овој утакмици је красила екипу Дејана Радоњића, што је донело и највећу предонст у досадашњем току утакмице пред крај треће четвртине, 66:52. Праву ерупцију одушевљења у дворани „Александар Николић“ на 1,50 до краја треће четвртине, изазвао је Марко Симоновић, који је прво закуцавањем у контри, а потом и тројком после украдене лопте Мицића на половини противника донео тада, највећу предност Звезди, 71:54. Две везане тројке гостију и прилазак на –11 у последњем минуту треће деонице натерале су тренера Радоњића да затражи тајм аут како би прекинуо серију 6:0. Погођеним једним од 2 слободна бацања, Таренс Кинзи бележи свој 10 поен и враћа предност на +12 за домаћина пред почетак последње деонице, 72:60. Мицић погађа из велике даљине за максималних +17 на почетку последње четвртине, 77:60. Поново се Мега приближила на –11, али је Симоновић погодио још једну тројку и вратио +14 на 4 минута до краја утакмице, 82:68. Готово пресликана акција из треће четвртине, само је овај пут Гудурић украо лопту на половини противника и потом је уследио пас за још једно атрактивно закуцавање Симоновића за велико одушевљење београдске публике. Тројке Симоновића и капитена Митровића на мање од 2 минута до краја, практично су решиле питање победника, 90:72 за Звезду. У последњем минуту шансу је добио и Никола Ребић који се тројком уписује у стрелце. Одлична игра црвено – белих на оба краја терена донела је Коначан резултат 93:74 и предност од 2:0 у финалу регионалног такмичења, те ће у понедељак 2. маја у Сремској Митровици имати прилику да одбрани титулу.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 10, Ребић 3, Дангубић, Митровић 9+5ас, Лазић 10, Мицић 6, Симоновић 16 (тројке 4/8), Гудурић 8+6ас, Јовић 9+9ас, Милер 11, Цирбес 9, Штимац 2.

Василије Мицић: „Честитао бих саиграчима на победи. Ова утакмица је била веома битна за нас, одиграли смо боље у одбрани и управо због тога дошли до убедљиве победе. Окрећемо се наредном мечу и улазимо максимално фокусирани у тај меч.”

Дејан Радоњић: „Повели смо са 2:0, вечерас смо одиграли бољу одбрану него у првом мечу, успели да будемо добри у нападу, на крају и славили. Серија је таква да, следи анализа онога што смо урадили вечерас током ноћи и сутрашњег дана и све је у смеру да желимо да одемо спремни у Митровицу да дамо све од себе да будемо још једном бољи од Меге. Захвалио бих се публици на подршци, свима који су били у ова два меча, који су били ту са нама, да дођу у Митровицу да дају подршку да покушамо заједнички да тамо освојимо трофеј.”

Претходни текстХуго стигао у Београд
Следећи текстДраган Џајић о избору за најбољих 11 ЕП