Звезда убедљива у вечитом дербију

75

У дербију 4. Кола Првенства Србије за сениоре, БРК Црвена звезда је убедљиво тријумфовала над Партизаном резултатом 36:0.

Утакмица је одиграна по веома кишовитом и хладном времену што није омело вечите ривале да пруже добру представу гледаоцима. Овом победом Звезда се значајно одлепила на првом месту табеле.

Утакмица је почела изједначеном борбом на средини терена, екипа БРК Црвене звезде је конкретније нападала док се Партизан успешно бранио. Већ у 9. минуту је дошло до промене резултата када је Витор Љубичић сјајним продором постигао есеј за Звезду и за вођство 5:0. Након тога уследио је миран период у игри на обе стране све до 24. минута утакмице када је Никола Арсић након добре акције постигао есеј за БРК Црвену звезду. Борис Мартић је након успешне конверзије повисио резултат на 12:0. Партизан је консолидовао редове и постао опаснији ривал до краја полувремена, мада је и Звезда имала неколико прилика за постизање поена. Судија Штиглић је одсвирао крај полувремена при резултату 12:0 у корист домаћина.

Друго полувреме је почело фуриозним темпом Звезде и већ у 48. минуту утакмице Мартић је након силовитог продора постигао есеј. Исти играч је био сигуран у конверзији за вођство црвено-белих 19:0. Није се дуго чекало на нове поене, већ у 52. минуту Данијел Кајан вештим продором постиже нови есеј за Звезду и вођство 24:0. Мартић је наставио успешан низ трансформација. У 65. минуту је Љубичић након ново продора постигао свој други есеј на утакмици и повисио вођство нашег тима на 31:0. У самом финишу утакмице у 78. минуту млади Предраг Кеглић се такође уписао у стрелце за коначан резултат 36:0.

БРК Црвена звезда: Белић, Бућан, Сретеновић, Јоксимовић, Идризовић, Кеглић, Арсић, Мартић, Каратрајковски, Јанковић, Ивановић, Ђорђевић, М. Васић, Кајан, Љубичић, Бркић, Радић, Стевановић, Бандука, Арсенијевић, П.Васић, Мијатовић, Шеша.

Партизан: А.Љубичић, Јоксимовић, Станић, Средојевић, Ничић, Ненадовић, Медић, Прерадојевић, Радић, М.Љубичић, Шошић, Глишић, Срековић, Андрић, Дејановић, Димић, Спасеновић, Растић, Стаменковић.

Поени-БРК Црвена звезда:
Есеји: Љубичић 2, Кајан, Мартић, Арсић, Кеглић
Конверзије: Мартић 3

Претходни текстВојводина изједначила, два меча у Новом Саду
Следећи текстПродаја карата за финале АБА лиге од среде