Црвено-бели стигли у Москву

47

Кошаркаши Црвене звезде Телеком допутовали су у понедељак око 10 часова у Москву, где их у наредна 4 дана, очекују две утакмице плеј оф рунде са једним од фаворита за освајање трофеја, екипом ЦСКА.

Екипа Дејана Радоњића самим пласманом у ову фазу такмичења, остварила је велики успех, и нови искорак у Европи, након пласмана у полуфинале Еврокупа, и два везана пласмана у ТОП 16 фазу најелитнијег европског такмичења.

Међутим, иако је ЦСКА добио улогу великог фаворита у овим мечевима, црвено-бели најављују велику борбу, и поред чињенице да је тим ослабљен одсуством Марка Гудурића који није отпутовао са екипом у Москву, јер се већ 7 дана бори са вирусом и високом температуром.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком су у недељу тренирали у Железнику (дворана Александар Николић је заузета), а након трочасовног лета ка Москви, до петка ће бити смештени у хотелу „Аеростар“.

Стефан Јовић: „Идемо у Москву на мечеве са ЦСКА, то је својеврсна награда за све ово што смо урадили ове сезоне у Евролиге. Тамо желимо да дамо свој максимум који имамо,имали смо доста успона и падова ове сезоне у Евролиги, али као награда за добар и напоран рад, стигао је тај пласман у четвртфинале и мечеви са ЦСКА. Прекопута нас ће се наћи најбоља екипа у Европи у овом тренутку. Али, то је што је! Немамо разлога за неки превелики притисак, па да пробамо да их изненадимо“

Лука Митровић: „Још једно у низу „паклених“ гостовања. Коначно почиње и тај ТОП 8. Ово је прилика да покажемо колико можемо у овом тренутку против можда и најбоље екипе у Европи.ЦСКА је екипа попуњена на свакој позицији са два играча светске и европске класе. Не треба их гледати по индивиудалном квалитету, имају највећу снагу као тим, али ако већ морам да издвојим неког, то су Милош Теодосић и Нандо Де Коло, који играју стварно фантастично ове сезоне. Покушаћемо што боље да се спремимо, у каквом год саставу будемо играли, и наша предност може бити управо та растерећеност, и њихов императив да морају на Фајнал Фор. Ми смо неки наш основни циљ испунили одавно. Све ово што сада радимо је неки додатни плус за екипу. Дакле, потпуно растерећено чекамо ово четвртфинале, али, далеко од тога да се одричемо борбе и шансе и пласмана на Фајнал Фор.

Тренер Дејан Радоњић: „Путујемо задовољни у Москву, јер смо у прилици да наставимо такмичење и да се састанемо са ЦСКА у четвртфиналу најјачег такмичења.Сада кроз неко задовољство можемо да се сетимо како смо дошли до овога, како смо прошли кроз ових 26 мечева у Европи. Идемо у госте тиму који је у доброј позицији, који сваке године има амбицију да постане првак Европе, и ове године играју одлично, јако мали број пораза. Са те стране, лако их је анализирати, ради се о квалитету на највећем могућем нивоу. Наше је да одиграмо на најбољем могућем нивоу, да дамо свој максимум, да пружимо све од себе, и да видимо шта ће то да нам донесе“ рекао је тренер црвено-белих.

Кошаркаши Црвене звезде и ЦСКА последњи пут су се састали у сезони 1999-2000. у оквиру Евролиге. Руски тим предводи такмичење по броју убачених поена по мечу, преко 92, уз највећи тимски индекс – 108,1.

Очекује се да ће и црвено-бели имати подршку навијача у дворани „Мегаспорт Арена“ у Москви, у којој ће се играти обе утакмице. Прва је на програму у уторак од 19 часова.

Претходни текстПрва титула шампиона Европе за Јовану Стевановић
Следећи текстПораз омладинаца, победа кадета