Пораз у Загребу у знаку повратка капитена

44

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у последњем мечу Топ 16 фазе у Загребу од Цедевите 83:62 (29:12, 23:19, 19:14, 15:17) али су и поред тога обезбедили пролаз међу осам најбољих тимова Европе уз повратак Луке Митровића на паркет

У последњем колу Топ 16 фазе Евролиге, српски шампион изгубио је у Загребу од Цедевите резултатом 83:62 (29:12, 23:19, 19:14, 15:17). У дворани „Дражен Петровић“ пред 1500 гледалаца, најефикаснији код гостију били су Штимац са дабл-дабл учинком од 18 поена и 11 скокова, док је Кинзи додао 11 поена. У домаћем тиму, Пулен је убацио 22 поена.

Стартна петорка: Мицић, Тејић, Цирбес, Кинзи, Дангубић.

На почетку меча који није имао никаквог резултатског значаја, тренер Радоњић је одлучио да промеша карте и на терен изведе играче који су ове сезоне углавном шансу добијали са клупе. Цедевита је то максимално искористила и у раној фази сусрета стигла до осетније предности 16:7. Средину прве четвртине обележио је повратак на паркет Звездиног капитена, Луке Митровића, који се на терен вратио и одмах уписао прве поене још од средине октобра прошле године када се повредио на мечу са Олимпијом. Загребчани су доста боље деловали на паркету и до краја прве деонице стекли високу предност 29:12.

Српски шампион није деловао препознатљиво на паркету, доста изгубљених лопти и велики број пропуста у дефанзивној игри омогућили су Цедевити да стекне предност 43:21. Серију Звезде повео је одлични Штимац и својим деветим поеном смањио заостатак 43:27, за минут одмора Вељка Мршића. Испоставило се као добро решење стратега домаће екипе која је до краја полувремена повећала предност 52:31. Најефикаснији био је Штимац са 9 поена.

Друго полувреме није донело много тога новог, црвено-бели су тражили ритам како би се резултатски вратили у меч, али је хрватски тим добро контролисао меч и високу предност коју су стекли у првом полувремену, омогућила им је доста лакши наставак меча. Прилику је добио и Бориша Симанић који је недавно учествовао на незваничном светском првенству у Манхајму. На крају треће деонице, Цедевита је водила 68:45.

Без превише тензије у последњој деоници, Загребчани су меч мирно привели крају и заслужено славили резултатом 83:62. Српски и регионални шампион окончао је Топ 16 фазу на четвртом месту и у четвртфиналу Евролиге играће против фаворизованог ЦСКА.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 11, Ребић 5, Дангубић 4, Митровић 3, Лазић, Симанић 2, Мицић 3, Тејић, Симоновић 6,  Јовић, Цирбес 10, Штимац 18+11ск.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак од 19 сати у Москви започињу четвртфиналну серију и борбу са пласман на Фајнал фор против руског ЦСКА.

Претходни текстЦрвена звезда – Рад, из свих углова!
Следећи текстЗвезда подржала школарце, Симанић поделио медаље