Благојевић: Нећемо дозволити да нас изненаде

76

Први корак ка пласману у финале плеј-офа Винер Штетише Супер лиге одбојкаши Црвене звезде су направили синоћ када су савладали Партизан са 3:1, по сетовима 20:25, 25:21, 25:22, 25:16. Прилику да увећају своје вођство у полуфиналној серији наши одбојкаши имаће већ у суботу када ће поново бити домаћини “вечитом ривалу”.

Шампион Србије имао је доста проблема у првом сету који је Партизан решио у своју корист, пре свега својом добром игром. Међутим, касније су ствари дошле на своје место и како је меч одмицао Црвена звезда је била све сигурнија и све боља. Преокренули су црвено-бели резултат и на крају су заслужено славили.

Коректор Црвене звезде Александар Благојевић сматра да је у првом мечу пресудило искуство нашег тима.

Изузетно смо срећни што смо успели да победимо у првом мечу полуфинала. Искрено, били смо изненађени њиховом јако добром игром у првом сету. Добро су се припремили за меч. Њихови скаути су добро одрадили свој посао, тако да ни у једном моменту није било лако играти против њих. Можда је пресудила наша играчка зрелост и искуство, јер они су ипак млада екипа. Надамо се да ћемо у наставку полуфиналне серије заиграти још боље и да нећемо дозволити Партизану да направи неко изненађење у наредним мечевима – изјавио је коректор црвено-белих.

Благојевић очекује да физичка припремљеност наше екипе дође до изражаја у наредним мечевима и да ће уз максималну озбиљност црвено-бели обезбедити пласман у финале плеј-офа.

Физички смо се добро припремили, успели смо да се одморимо и да скупимо снагу за ову полуфиналну серију. Мислим да смо у односу на Партизан физички доминантнија екипа и мислим да ће то доћи до изражаја већ на сутрашњој утакмици. Очекујем да ће њихови играчи бити емотивно исцрпљени, пошто је ипак јако тешко поновити исту партију после једног јако добро одиграног меча. Сматрам да смо сада ми у психолошкој предности и надам се да ћемо то успети да искористимо уз максимално залагање, максималну одговорност и концентрацију – закључио је Благојевић.

Друга утакмица полуфиналне серије плеј-офа Винер Штетише Супер лиге између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу 9. априла од 20 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Мирко Јанковић и Светлана Зотовић.

Црвена звезда води са 1:0 у полуфиналној серији, а пласман у финале ће обезбедити екипа која прва оствари три тријумфа. Трећа утакмица игра се у уторак 12. априла од 19 часова када ће домаћин бити Партизан.

Претходни текстКарте за Борац и на Маракани
Следећи текстТермини одигравања Топ 8 фазе