Звезда гостовала и на Машинцу

54

Студенти Машинског факултета су у уторак, 5. априла, угостили ФК Црвена звезда.

Ово је трећи факултет који су представници нашег клуба посетили у оквиру акције ,,Нераскидива веза – Звезда и студенти“.

На велико задовољство студената на сва њихова питања одговарали су председник клуба Светозар Мијаиловић, шеф стручног штаба Миодраг Божовић и играчи Марко Грујић и Дамир Кахриман.

На почетку разговора декану Машинског факултета Радивоју Митровићу председник клуба уручио је поклон – урамљену слику највреднијих пехара нашег клуба.

Од 215.000 клубова у Европи, Црвена звезда се убраја међу 11 екипа које су освојиле европски и светски трофеј. Из овакве историје данашња генерација играча треба да црпи инспирацију. Желео бих да Грофов тим врати те славне дане, а игра у првенству показује да они то могу – рекао је Мијаиловић.

Студенте је занимало који ће играчи појачати клуб овог лета.

Наравно да размишљамо о појачањима, али данас све функционише по принципу колико пара, толико музике. Има много клубова који улажу огроман новац, чији су буџети по 150 милиона евра, али не могу ни да се приближе Лиги шампиона. Еуфорија која је код нас већ кренула око Лиге шампиона никако није добра. Чини ми се као да је једино питање са ким ћемо бити у групи – одговорио је Божовић.

Дамир Кахриман је говорио о одличној атмосфери која влада у свлационици.

Постоји неколико играча који одржавају ту позитивну атмосферу, али најзаслужнији за добро расположење је Рендулић. Иза њега је неколико празних места па онда Ибањез. Он воли шалу, не љути се када се некад смејемо његовом изговору нашег језика.

Навијачи су увек били Звездина покретачка снага.

Сви играчи су много пута рекли да амбијент какав праве наши навијачи ретко може да се сретне било где на свету. Било да је то европска утакмица, пријатељска или дерби, подршка публике нам увек значи на терену. Није исто када играте пред 100 људи и и пред 15 хиљада колико нас у просеку прати по утакмици. Наши навијачи су широм света познати по атмосфери коју праве и енергији коју преносе на играче – рекао је Марко Грујић.

Сви Звездаши, по завршетку разговора, имали су прилику да постану чланови нашег клуба, а као поклон добили су улазнице за све Звездине утакмице до краја сезоне.

Претходни текстЗвезда у Грачаници 18. маја
Следећи текстБуцуљевић: Верујемо у себе