Буцуљевић: Верујемо у себе

69

Полуфинална серија плеј-офа Винер Штетише Супер лиге за сениоре почиње у четвртак 7. априла, а противник актуелном шампиону Србије, екипи Црвене звезде, биће „вечити ривал“ Партизан, у репризи прошлогодишњег финала.

„Вечити ривали“ су се у овој сезони два пута састајали и оба пута Црвена звезда је изашла као победник. У првом делу сезоне, у 7. колу, наш тим је славио са максималних 0:3, по сетовима 18:25, 23:25, 23:25, док је у другом делу, у 16. колу, било 3:1 за црвено-беле, по сетовима 25:13, 25:20, 23:25, 25:19.

Одбојкаши Црвене звезде су лигашки део такмичења завршили на првом месту на табели са само једним поразом. У четвртфиналу су два пута савладали Раднички са 3:0. Партизан је у плеј-оф ушао са 5. места са половичним скором (9-9), а до полуфинала је стигао тако што је у четвртфиналу елиминисао Ниш, прво са 1:3 на гостовању, а потом са 3:0 у Београду.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић каже да црвено-бели спремно улазе у полуфиналну серију  и да верују у своје могућности.

Надамо се најбољем. Верујемо да ће нам се исплатити то што смо целе године вредно тренирали и што смо се спремали управо за завршницу плеј-офа. Верујемо у себе. Биће нам много тешко. Партизан је добра екипа која је прошле године са нама играла у финалу. Променили су неколико играча, баш као и ми. Иако се мало више причало о њиховим променама, не маримо пуно за то. Нема оправдања уколико будемо лоше играли. Поента је у томе да ми добро играмо и да добро контролишемо сваку ситуацију, да ли резултат буде на нашој или њиховој страни,  да ли буде мање тешко или више тешко. Ми се питамо када је лопта на нашој страни мреже. Наравно да и они виде своје шансе. Ако буде требало, спремни смо да играмо и пет утакмица. У сваком случају, верујем да ћемо се на крају полуфиналне серије ми радовати – изјавио је Буцуљевић.

Након четвртфинала уследила је пауза од две и по недеље због репрезентативних обавеза јуниора Србије.

Увек је добро када се нађе простора за јачи тренинг. Били смо у периоду када нисмо много тренирали, када смо више играли. Сада смо се посветили јачим тренинзима. Видећемо коме је више пријала пауза, то се никад не зна. О томе би могли да разговарамо после полуфиналне серије. Прошле године смо имали чак и дужу паузу, па смо победили Војводину која је у том периоду играла. Испоставило се да је нама пауза више пријала. Добро смо се спремили за полуфиналну серију и требало би да будемо довољно добри да савладамо Партизан – закључио је Буцуљевић.

Прва утакмица полуфиналне серије плеј-офа Винер Штетише Супер лиге између Црвене звезде и Партизана је на програму у четвртак 7. априла од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици, уз директан ТВ пренос на РТС 2.  Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Горан Градински и Иван Лазаревић.

Пласман у финале ће обезбедити екипа која прва стигне до три тријумфа у серији, а домаћин друге утакмице ће поново бити Црвена звезда 9. априла од 20 часова.

Претходни текстЗвезда гостовала и на Машинцу
Следећи текстЦрвена звезда у медијима у Емиратима