Победнички низ прекинут, Звезда и даље непоражена

50

Победнички низ Црвене звезде прекинут је у Новом Саду. У 28. колу Суперлиге Србије, није било голова у дуелу новосадске Војводине и Црвене звезде.

Може се слободно рећи да дерби 28. кола Суперлиге у првом полувремену није оправдао тај епитет. Када се сведу утисци, закључак је да у првом делу игре није виђено много тога, осим превише прекида и сецкања игре. Њих су углавном иницирали фудбалери Војводине – нису пропуштали прилику да прекршајем заустављају наше фудбалере чим стекну било какву предност, а то им је толерисано и од стране главног арбитра, који је у првом полувремену показао по један жути картон, и то након чарки које су настале након још једног у низу прекршаја над Плавшићем.
Са друге стране, фудбалери Војводине су тактички беспрекорно играли у дефанзиви. Било је јасно да су се држали инструкција које су добили од стране тренера, стајали су јако близу Хугу Виеири који је био доста одсечен од остатка тима, а покушавали су и пресингом да спрече наш тим да комбинује. У добром делу утакмице, то им је и успело, јер је једину какву-такву шансу наш тим имао на истеку пола часа игре, када је након акције Срнића лопта стигла до Хуга, а овај је из прве шутирао уз саму стативу. Ипак, концентрисан је био голман Војводине, Марко Кордић. Новосађани су најбољу прилику пропустили у уводним минутима утакмице, када се у шанси, након корнера, нашао штопер Војводине, који није добро захватио лопту.
Друго полувреме донело је нешто више игре и повезаних акција, пре свега Црвене звезде, јер су се фудбалери Војводине све више повлачили како је време одмицало. Хуго Виеира је имао две прилике да настави и свој, али можда и Звездин победнички низ. Најпре је у 53. минуту „ухватио“ волеј, прилично добро, али ипак недовољно прецизно, да би два минута касније добио добру лопту од Срнића, али је након подужег намештања шутирао у оквир гола, али недовољно јако, па је голман ухватио „живу“ лопту. Било је то све од Португалца на овој утакмици, али чињеница је да и није имао адекватну помоћ од стране саиграча. Јер, фудбалери Црвене звезде нису на овој утакмици показали креативност и уиграност као на многим претходним, а велике заслуге за то имају и фудбалери Војводине, који су се тактички беспрекорно кретали на терену.
Миодраг Божовић је покушао да изменама промени стање на терену, и у игру је убацио Бабунског у 58. минуту, Ристића у 74. и Сикимића у 78. минуту, а најлепши моменат на утакмици виђен је у 81. минуту. Давид Бабунски је показао какав квалитет поседује – сјајно је дриблингом потпуно избацио из игре свог чувара, пришао казненом простору и шутирао, а утисак је да је лопта прошла неколико центриметара од стативе. Осим Бабунског, покушавали су још и Ле Талек и Ибањез, али без успеха. Црвена звезда је данас створила премало шанси, и може се рећи да је реми и најреалнији резултат ове утакмице.
Ипак, нашим фудбалерима треба одати признање – победити 24 заредом у првенству је невероватан успех, и то је управо оно по чему ће, осим готово извесне титуле шампиона, ова генерација остати упамћена.
Браво, Звездо!

Војводина – Црвена звезда 0:0
Стадион: „Карађорђе“. Гледалаца: 10.000. Судија: Данило Грујић (Ниш).
Војводина: Кордић, Мелег, Панков, Настић, Бабић, Росић, Малбашић, Секулић, Максимовић, Милетић, Трујић.
Резерве: Жакула, Пушкарић, Ашћерић, Вукчевић, Лакићевић, Антић, Ковачевић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Едсон, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Плавшић, Катаи, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Рендулић, М. Стојановић, Ристић, Бабунски, Гаврић, Сикимић.

Претходни текстЗвезда домаћин малишанима из Митровице
Следећи текстБожовић: Морали смо једном и да не победимо