Радоњић: Нема славља пре краја

44

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у оквиру 13. кола Евролиге, у четвртак 31. марта, од 20 часова, у Комбанк Арени дочекују екипу Дарушафаке у утакмици у којој би победом направили историјски успех и пласирали се у ТОП 8 Евролиге.

Након изузетно јаког ритмам, пређених више од 12 хиљада километара и 3 везана гостовања, екипа је коначно имала мало више времена за одмор и припрему утакмице, утакмице која може бити историјска, јер победом црвено – бели потврђују пролаз међу 8 најбољих у Евролиги. У првом мечу ове две екипе, у Истанбулу, славила је Дарушафака, након узбудљиве и неизвесне завршнице (69:66), међутим, у међувремену је турска екипа изгубила све шансе да се пласира међу 8, а Звезда има прилику да у преостале две утакмице једном победом тај пласман потврди.

Дан пред утакмицу, на конференцији за штампу своја очекивања изнео је тренер црвено-белих, Дејан Радоњић:

Чека нас још један дуел у ТОП 16 фази, имамо још два кола до краја, дуел против Турске екпие Дарушафаке која је у неколико година прескочила јако брзо и веома квалитетно неколико рангова, и за пар година од екипе која је играла у другој лиги дошла до борбе у ТОП 16 фази и чак у ситуацији да неки меч а могли су победили, где су били близу на једну лопту, да би сутра то био меч за пласман и са њихове стране. Прошли су и напредовали јако брзо, улагали велика средства, њихов спонзор који је спонзор и Евролиге је улажући средства допринео да они имају добре тимове, да их воде одлични тренери и да ево сада играју у овој фази такмичења јако добро. Екипа која је састављена од играча који су играли у најбољим клубовима Европе, који су играли у НБА тимовима, са рејтингом типа да имамо од прошле године неколико играча који су били у тимовима који су играли на Ф4, изванредног тренера, сигурно да ови резултати који су изванредни нису случајни. Они су стартовали у овој фази са поразима, па се стекао утисак после тих 5 пораза, ишли смо у Истанбул и они су онда показали свој квалитет, јер су нас савладали у мечу који у односу на то како су стартовали требало да ми славимо, али не размишљајући о томе ко тамо све игра и какав је то тим и да у ТОП 16 Евролиге нема тима за који може да се каже да било који меч да се добије пре утакмице. Апсолутно смо свесни свега тога, ја посебно, знам да нас чека изузетно тежак меч, да играмо против доброг ривала, да морамо да исцрпимо све, сви заједно, да би дошли до победе. Треба нам добра концентрација, велика одговорност, велико стрпљење код свих, 40 минута стрпљења, на терену и ван терена, и да покушамо заједнички да дођемо до још једне победе. Желим да напоменем да не размишљам о томе који ће бити резултати других. Желим као што смо урадили против Цедевите у два меча у полу-финалу, да сада победом независно од тога шта ће даље да се дешава дођемо до пласмана у ТОП 8. Наравно да очекујем најбољу могућу подршку наших навијача, сваки пут је био спектакл, сви су причали о томе, сада очекујем да буде још боље, да буде најбоље до сада. Да од кад момци изађу на терен да се осећа амбијент који може да нам донесе да играмо изнад неких тренутних могућности. Надам се и желим да сутра увече буде компактно све и да произведе задовољство. Задовољство на начин да кад изађемо на терен, нисмо ништа урадили, да чекамо тај 40. минут, па да онда буде неког славља, а унапред не! Да сви заједно осетимо да нема прославе у 8, нека прославе буде у 10. Сви су момци здрави, Лука Митровић неће бити у тиму.

Меч Црвена звезда Телеком – Дарушафака Догуш, почиње у 20 часова, капије ће бити отворене већ од 17 часова, систем уласка ће бити као и на утакмици са Панатинаикосом, а контроле приликом уласка у халу детаљне, те молимо навијаче да дођу што раније у Арену, како би се избегле гужве на улазима. Клуб такође моли навијаче да се понашају фер и спортски, без употребе ласера, бацања било каквих предмета на терен, јер следећи и најмањи прекршај доводи до казне која ће бити ригорозна, поготово што је клуб „под лупом“ због појединаца који су правили инциденте такве природе, а чиме су само чинили штету свима којима је црвено – бела боја у срцу.

Претходни текстЦрвено-бели се вратили у Београд
Следећи текстВиеира: Радује ме што смо у успону форме