Умор стигао Звезду у Русији

55

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у оквиру 12. кола Топ 16 фазе Евролиге у Краснодару од екипе Локомотиве Кубан резултатом 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13)

Након велике победе у Загребу и пласмана у финале регионалног такмичења, изабраници Дејана Радоњића нису били довољно свежи да се супроставе физички изузетној Локомотиви која је славила у Краснодару резултатом 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13). У екипи Звезде најефикаснији су били Гудурић са 13 поена и Кинзи са 10, док су у домаћем тиму Синглтон и Рендолф убацили по 17 поена.

Стартних пет: Јовић, Дангубић, Цирбес, Милер и Кинзи.

Добро су отворили црвено-бели дуел у Краснодару, стигли до предности 6:2, али је онда уследио пад концентрације у нападу и доста изгубљених лопти, што је домаћину донело прво вођство 8:6. Контролисао је руски тим друге део четвртине, али је српски шампион поенима Мицића хватао прикључак до краја деонице 19:15.

Офанзивну палицу у другој четвртини преузео је Марко Гудурић и са неколико добрих индивидуалних потеза приближио свој тим на поен заостатка 26:25. У добром ритму су играли гости све до 17-ог минута игре када је Локомотива са четири тројке из четири напада стигла до двоцифрене предности 42:31. На крају првог полувремена, домаћин је водио 45:35. Поменути Гудурић постигао је 10 поена.

Друго полувреме није добро почело по црвено-беле. Звезда је наставила са великим бројем грешака у нападу, а умор је са друге стране доста утицао на одбрану, што је Локомотива максимално искористила и стекла високих 59:41. Тражио је свежину са клупе тренер Радоњић, али то није донело много бољитка у игри гостију, па је руски тим пред последњу деоницу водио 66:49.

Енергетска припрема Звезде била је главни проблем на гостовању у Краснодару против екипе која је изузетно физички спремна. Меч у Загребу пре мање од два дана и тешко путовање у Русију оставили су дубок траг што се најбоље видело кроз скоро 20 изгубљених лопти гостију. Локомотива је успела то да искористи и у последњој деоници повећа предност и на крају заслужено тријумфује резултатом 86:62.

Тренер Дејан Радоњић: „Честитам Локомотиви на победи и пласману у ТОП 8 фазу. Одиграли смо утакмицу са мањком енергије, са лошом концентрацијом. На самом старту утакмице, играли смо добро у одбрани, али са пуно грешка у нападу. Како је време одмицало, изузетно квалитетан састав Локомотиве је контролисао утакмицу, и на крају потпуно заслужено дошао до победе“

Владимир Штимац: „Честитке Локомотиви на сјајној утакмици. Одиграли су боље од нас и заслужили победу. Није лако играти против оваквог, сјајног тима. Уз све то, провели смо у путовањима последјих 7 дана, и заиста је било тешко доћи у Русију и одиграти овакав меч са тимом попут Локомотиве“.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 10, Ребић, Дангубић 2, Лазић 2, Мицић 5, Тејић, Симоновић 6, Гудурић 13, Јовић 2, Милер 6, Цирбес 7+8ск, Штимац 9.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком сутра стижу у Београд и почињу припреме за предстојећи, доста битан меч  за пролаз међу осам најбољих тимова Европе, у четвртак од 20 сати против Дарушафаке у Комбанк Арени.

Претходни текстХвала спортским ривалима из Цедевите и Будућности
Следећи текст„Фудбал за пријатељство“, четврти пут