Бартомеу: Звезда је одлично организована

79

У сусрет мечу десетог кола Топ 16 фазе Евролиге измеду КК Црвена звезда Телеком и Панатинаикоса из Атине који су црвено-бели решили у своју корист 69:67, први човек Евролиге, Жорди Бартомеу, одржао је конференцију за новинаре заједно са председником Црвене звезде Телеком, Небојшом Човићем

Председник Евролиге провео је дан у Београду састајући се са челницима Црвене звезде, Партизана и премијером Александром Вучићем.

Први се свим присутнима на конференцији за новинаре у „Арени“ обратио председник КК Црвена звезда, господин Небојша Човић, који се дотакао организације Фајнал фора Евролиге у Београду у наредним годинама и додао да су АБА лиги приоритет Евролига и Еврокуп:

– Захваљујемо се господину Жордију Бартомеу и господину Едуарду Скоту за издвојено време и долазак у Београд. Хвала Вам и на комплиментима за наш клуб. Ми, наравно, још увек учимо и подижемо наше стандарде у складу са стандарима Евролиге. Почели смо нашу колаборацију негде 2007. године; од 2008. организујемо јуниорски турнир, и траје већ доста година, а ми и даље радимо на нашем систему и сматрамо да постоји још простора за напредак. Имали смо занимљив, користан и конструктиван дан – започео је Човић

Имали смо разговоре код председника Владе и добили смо подршку за идеју која би могла да се реализује 2018. или 2019 – а то је реализација  Фајнал фора Евролиге. Добили смо подршку и градонацелника, обавили смо разговоре са нашим називним спонзором Телекомом, а дискутовали смо и о реструктуирању Евролиге, које се одражава на АБА лигу и Евролигу.

Сваки клуб има право да ради какав је интерес клуба и у интересу српске кошарке. Наше опредељење је јасно а верујем да це такво опредељење бити и међу нашим партнерима у АБА лиги. Јасно је да Евролиги и Еврокупу треба да иду прва четири клуба и то није нешто што би било обавеза само у овој сезони, већ у следећим сезонама.

Звезда је изузетно задовољна данашњим разговориома и сарадњом са Евролигом и трудићемо се да још боље сарађујемо – закључио је Човић

Своје излагање председник Евролиге отворио је захвалницом председнику српског шампиона на гостопримству и одличном организацијом црвено-белих у протеклим годинама у Европи:

Желим да изразим велику захвалност председнику Црвене звезде на гостопримству у Београду. Али оно што је још важније, желим да честитам Црвеној звезди која у последњих неколико година ради сјајан посао и то не само на терену где су њихова издања изврсна. Организација клуба у последњих неколико година постала је, по мом мишљењу, једна од најбољих у Европи. Веома су професионално, веома кооперативни и уживамо у тој сарадњи. Желим да честитам клубу на изврсном послу који ради последњих година.

Што се тиће будућности представника АБА лиге у најјачим европским такмичењима, Бартомеу је изјавио да Регионална лига заслужује место међу најбољим тимовима Европе:

Уз 11 клубова који су се показали као најбољи и најстабилнији (добили десетогодишње уговоре), препознали смо АБА лигу као једно од најјачих такмичења у Европи, које уз ВТБ лигу, шпанску и немачку заслужује једно гарантовано место у Евролиги и најмање три места у Еврокупу – додао је Бартомеу.

Претходни текстПротив Пожаревца за прекид лоше серије
Следећи текстЗвездаши, сада је важно, сада у Пионир!