Црвена звезда обезбедила прву позицију

88

 Остварила је Звезда и шеснаесту узастопну лигашку победу, одмакла Војводини за један тријумф и четири бода уочи последњег кола, што значи да је обезбедила и „пол-позицију” пред доигравање за првака.


 
Поново је Драган Кобиљски „промешао карте” и шансу пружио Вељовићу, Шкрбићу, Гмитровићу, који су уз Стојсављевића, Милутиновића, Мунћана и Јевтића добро отворили меч. Много грешака гостију у уводном периоду (чак 10), Звезда је знала да казни.
 
У другом сету, госте је покренуо „Звездино дете”, Данило Павловић. Још један бивши Звездаш, Борис Мартиновић је сјајно блокирао, па су гости и поред „безгрешне” игре наших одбојкаша, добром одбраном долазили у ситуацију да контрама нижу поене. На крају и да стигну до изједначења, јер су од почетка до краја сета имали предност.
 
Већ у завршници другог периода, Драган Кобиљски је схватио да ће стићи до победе, само ако на терен пошаље најјаче адуте. Заиграли су Буцуљевић и Јаковљевић, али је дуго у трећем периоду владала резултатска клацкалица. Ипак, после 19:18, уследила је серија домаћих од 6:0, довољно да попусти и последњи бедем Крагујевчана.
 
У четвртом периоду, гости су грешили у нападу, а Звезда сигурном реализацијом стизала до предности, која је у једном тренутку износила и девет поена (17:8). Довољно за мирну завршницу.

Коректор Александар Гмитровић је нанизао највише поена (16) у тиму Црвене звезде. Немања јаковљевић и Душан Стојсављевић су уписали по 13, а Вук Милутиновић 11 поена.

У последњем колу црвено-бели гостују Клеку Србијашуме у суобту од 19 часова.

Црвена звезда – Раднички 3:1 (25:17, 20:25, 25:19, 25:18)
Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Н. Давидовић, Ј. Вуковић (обоје из Београда). Трајање меча: 98 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 3, Гмитровић 16, Милутиновић 11, Стојсављевић 13, Мунћан 5, Вељовић 3, Јевтић (либеро), Јаковљевић 13, Буцуљевић, Околић, Штавлић, Благојевић. Тренер: Драган Кобиљски.
РАДНИЧКИ: Боровићанин 2, Гоић 8, Мартиновић 12, Вуловић 11, Илић 17, Рајковић 6, Павловић 9, Петровић, Ковач, Кочановић 2, Протић (либ 2). Тренер: Предраг Срећковић.

Претходни текстПрва победа Звезде у 2016. години
Следећи текстУпутство за улазак у Комбанк Арену