Звезда тријумфом обезбедила друго место

53

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у последњем колу регионалног такмичења остварили су победу против Крке из Новог Места резултатом 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16) и тиме обезбедили другу позицију и предност домаћег терена у полуфиналном мечу против Цедевите

Изабраници Дејана Радоњића окончали су регуларни део АБА лиге Ј.т.д тријумфом против словеначке Крке резултатом 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16). Утакмицу у хали „Александар Николић“ пратило је 1500 гледалаца, а најефикаснији у победничком тиму били су Цирбес са 21 и Кинзи са 15 поена. У гостујућој екипи, најбољи појединац био је Матиц Ребец са 12 поена.

Јовић, Милер, Цирбес, Кинзи и Лазић били су стартних пет за које се одлучио тренер Радоњић.

Након бољег отварања меча гостију, црвено-бели су унутрашњом игром Цирбеса и поенима са полудистанце Кинзија успели да преокрену резултат и дођу до предности 18:16. Словеначки тим је искористио нешто слабију дефанзивну игру домаћина и до краја прве четвртине новом серијом дошао до вођства 25:22.

Тотално другачија слика виђена је у наставку меча; резервна петорка српског шампиона заиграла је доста агресивније у одбрани, дозволивши гостима само 2 поена за 6 минута игре, док су црвено-бели постигли 13. Наставио је регионални шампион са добром игром и после поена Јовића, тренер Анзуловић је затражио минут одмора при резултату 38:30. До краја полувремена, кошаркаши Звезде су сигурном игром задржали вођство 40:34. Најбољи је био Цирбес са 12 поена. У паузи између полувремена, публику је забављао чирлидинг тим Факултета организационих наука у Београду.

Неколико атрактивних потеза црвено-белих и тројка Кинзија донеле су двоцифрену предност домаћем тиму 48:38, у 24-ом минуту меча. Деловало је да су кошаркаши Звезде у потпуности преузели контролу на утакмици, али је словеначки тим серијом 8:0 смањио на посед заостатка и приморао тренера Радоњица на нови тајмаут. Уследио је експресан одговор српског шампиона који је новом серијом пред последњу деоницу имао 60:51.

Квалитет и дужа клупа црвено-белих дошли су до изражаја у четвртој четвртини у којој су домаћи кошаркаши у потпуности контролисали игру на оба краја терена и убрзо повећали предност. У пар наврата је Крка покушала да се врати у меч, али је актуелни шампион увек проналазио одговор и на крају дошао до заслуженог тријумфа 77:67, којим је обезбедио друго место и предност домаћег терена у полуфиналном дуелу против Цедевите.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 15, Ребић, Дангубић, Лазић 4, Симанић, Мицић 2, Симоновић 12, Гудурић 7, Јовић 5, Милер 7, Цирбес 21(34 индеx), Штимац 4.

Немања Дангубић: „Веома битна победа за нас, знамо шта је донела, предност домаћег терена. Очекује нас плејоф и сигурно велика бобра за велики циљ и знамо колико смо за то радили. Радује нас позиција, поред свих проблема током сезоне. Имали смо контролу током утакмице, честитао бих екипи Крке на игри и окрећемо се наредној утакмици.“

Дејан Радоњић: „Причао сам да има значај и за нас и за њих, Лига је направила померање и милим да је требало сви да играју у исто време. Били смо свесни да ће екипа Крке после освањања купа и одличне игре против Меге да игра да победи, што се очекивало на њихову тренутну ситуацију. Они су добро отворили меч, шутем споља. Ми смо после тога битно поправили одбрану, успели да их стигнемо, нарапвили предност и могли да будемо паметнији у нападу. Онда тај други период где смо доста добро контролисали резултат, осим један кратак период када су нас су нас стизали, држали резултат у нашим рукама читаво време уз наравно, опет, могућност паметне игре у неким моментима, и у одбрани и у нападу, и дошли до друге позиције на крају. На крају овог регуларног дела који је био стварно карактеристичан за нас, веома тежак, са пуно момената који су могли да утичу на то да се не нађемо на другој позицији. Изашли смо из свих тих кризних ситуација добро и успели да не трпи АБА такмичење нашу жељу и потрошњу играјући у Евролиги. И ево после 26 кола упркос свему смо дошли до друге позиције и с обзиром на све морамо да будемо задовојни. Очекује нас евролигашки период, са неколико мечева истог нивоа у кратком периоду, где наравно желимо да будемо добри. Знамо наравно да ће бити изузетно тешко против Цедевите, пре тога имамо ПАО у Арени. ПАО који је у сјајној форми тренутно, и који је победама показао да су играчи који су дошли донели пуно квалитета, што се ових дана могло видети у победама против најбољих тимова у Европи, као сто је Фенербахче. У петак, Арена, покушаћемо да се спремимо најбоље што можемо, пет кола до краја. Ситуација у групи је таква да један резултат не значи дефинитивну позицију или могућност да можемо да препознамо шта ће се десити, мораће да се игра до краја и да се гледа од меча до меча. Тако да ће бити доста тешко поред плејофа са Цедевитом, имамо два најтежа гостовања ове сезоне, али да би дошли до онога што желимо, знамо да шампиони раде тешке ствари. Надам се да ћемо да издржимо све и да ћемо бити добри до краја сезоне.“

Први полуфинални меч против Цедевите на програму је 15. марта, а такмичење у Топ 16 фази Евролиге, кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају у петак од 20 сати у „Комбанк арени“ против Панатинаикоса.

Претходни текстЦрвена звезда међу студентима
Следећи текстНови број Звездине ревије