Божовић о Јагодини, дербију, суђењу

72

ФК Црвена звезда је на свој рођендан организовао конференцију за медије на којој је говорио шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, а која је била посвежена пре свега утакмици која се игра у суботу, 5. марта.

Након победе у 150. вечитом дербију, шеф струке нашег клуба позива на опрез.
Уз дужно поштовање према противнику, очекује нас још једна утакмица у којој зависимо сами од себе. Уколико не победимо, за нас би то било веома лоше и непријатно. Надам се да играчи схватају да морају да имају исправан приступ, јер никога не побеђујемо лако, поготово не екипе које се бране, а на Маракану углавном сви долазе да се бране и играју на контранападе. Ни са Јагодином неће бити другачије. Морамо бити опрезни, и не дозволити да нас евентуално изненаде. У последња четири кола, Јагодина је направила доста добре резултате. Променили су тренера, дошао је Мојсиловић који је доста искусан. Вратио се и Јевтић, некадашњи играч Црвене звезде који ће вероватно играти. Сви смо под императивом победе јер, када смо дошли у ситуацију да можемо да постављамо рекорде, зашто то не бисмо покушали? Зашто не бисмо остали уписани у историју клуба? Сви играчи су тога свесни, и то им је добар мотив у овом тренутку када имамо толику предност на табели. Екипа има и колективни и појединачни квалитет, и одраз квалитета је то што побеђујемо и када не играмо добро – рекао је Божовић, и додао да нема кадровске проблеме.
Едсон ће играти уместо суспендованог Луковића, а сви остали су здрави. Још увек нисмо на жељеном нивоу физичке спреме, отуда и неки пропусти у одбрани. Нисам размишљао о променама у екипи, али ускоро ће их бити. И млађи играчи ће почети да играју већ од наредних утакмица. Прикључићу вероватно и пар талентованих омладинаца. Покушаћемо да стварамо нове Грујиће. Ристић је пример играча који заслужује да игра, а не игра.
Новинари су нашег тренера питали да прокоментарише дешавања у јавности, а која се тичу суђења у српском фудбалу, као и одлуку да се по први пут, иако је и раније било спорних одлука, материјал са неке утакмице пошаље у УЕФА.
После оволиког плача, мислим да мањи клубови имају много више разлога за незадовољство од већих. Када би и они почели да плачу и набрајају шта све њима није свирано, вероватно бисмо имали једну лакрдију. За мене је ово све смешно. Водио сам Борац из Чачка четири сезоне и знам како функционише ова лига. Знам да је у последњих 20 година дерби ретко одлучивао првака, јер је једна екипа унапред била прва. То што сада по први пут шаљу материјал у УЕФА, то су такозвана српска посла. Дај да пријавим комшију, нек му цркне крава. Мислим да је то врло лоше за српски фудбал, прљав веш, ако га има, не треба износити. Поготово не пред Европом која мисли да смо индијанци. Само им дајемо потврду тог њиховог мишљења. Судијске грешке су, ако их има, саставни део фудбала. Треба бити мушко, не треба плакати. Умри мушки. Умирала је и Звезда много пута, па се дизала – рекао је Божовић, и наставио:
Они који кукају нису прави спортисти. Да јесу, ћутали би и када буду оштећени, и када буду награђени, а не само када буду награђени. Не браним судије, не волим то занимање, али прави се атмосфера као да је Глођовић крив што је Партизан пре дербија имао 29 бодова заостатка. Крајње је  време да престану да плачу и да се окренемо овом првенству, или да га прекидамо и да их одмах прогласимо за шампионе – закључио је Миодраг Божовић.

Претходни текстПротив Панатинаикоса у Комбанк Арени
Следећи текстПрослављен 71. рођендан Црвене звезде