Црвено-бели поново у Истанбулу, поново Фенербахче

33

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након сјајних партија и победа у Вршцу (Ефес) и Загребу (Цибона), допутовали су у Истанбул на меч са водећом екипом у групи ТОП 16 фазе Евролиге, Фенербахчеом.

Утакмица 9.кола ТОП 16 фазе игра се у петак од 19.30 у „Фенербахче Арени у Истанбулу, где су црвено-бели већ гостовали ове сезоне у првој фази такмичења и доживели пораз.
Занимљивост је да црвено – бели ове сезоне као да су се претплатили на гостовања у Истанбулу, рачунајући први део Евролиге и ТОП 16 фазу, екипа тренера Радоњића гостоваће четврти пут у овом граду (Фенербахче у првом делу сезоне, Ефес и Дарушафака у ТОП 16 фази).

Екипа коју с клупе предводи Жељко Обрадовић у сва три дуела ове сезоне излазила је као победник, а у ТОП 16 фази има скор од 7 победа и само 1 пораз, те је с правом фаворит у предстојећем дуелу. Колико је тим из Истанбула доминантан ове сезоне, довољно говори податак да су први пораз у ТОП 16 фази Евролиге доживели у претходном колу, када су гостовали Панатинаикосу у Атини.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић:
„Играли смо са Фенербахчеом већ ове сезоне више пута, видели смо у свим тим мечевима да је то изузетно јак и квалитетан тим.
Како ствари стоје, биће први у групи и мислим да имају велике шансе да оду и на Финал фоур, лично сматрам да могу и више од тога. Екипа су са пуно добрих играча, имају сјајан континуитет током читаве  сезоне.На нама је да одиграмо што боље можемо. Морамо бити сконцентрисани свих 40 минута, да дамо све од себе против једног  одличног тима који предводи Жељко Обрадовић.
Морамо бити спремни не само за ту утакмицу, већ и за оно што  нас чека после тога. Ако будемо успели да им парирамо у скоку, да водимо  рачуна шта радимо свих 40 минута, можемо да дођемо у позицију, да пробамо да направимо што бољи  резултат против једног сјајног Фенербахчеа”.

Маик Цирбес
„И ова, као и свака Евролигашка утакмица, биће јако тешка. Фенербахче је један од најбољих тимова у Европи, знамо их добро, знам и да су нас побеђивали до сада, али можемо да играмо са свима, па и са њима. Баш зато имамо додатни мотив да покажемо да можемо и са њима и да припадамо овом друштву. Претходна два пораза, посебно онај у Пиониру показали су нам у том тренутку да нисмо били спремни, али сада, са ове две победе, самопоуздањем, и када је свака утакмица врло важна, верујем да можемо да одиграмо нашу најбољу кошарку“

Марко Симоновић:
„Тешко играмо против Фенербахчеа, а добро их познајемо,  велики су, јаки, играју добро у транзицији, знају да намештају игру. Комплетна су екипа, имају најбољег тренера, мислим да су један од главних фаворита у Евролиги.
Против Фенербахчеоа ћемо покушати да још мало подигнемо форму, јер нас после чека изузетно битан период, скоро цела сезона нам стаје у ових месец дана. Због тога морамо одиграти растерећено, па ако се укаже прилика за повољан резултат да пробамо да је искористомо“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком враћају се у Београд у суботу у јутарњим часовима, а у понедељак од 18 сати у хали „Александар Николић” затварају регуларни део сезоне у АБА лиги утакмицом са Крком.

Претходни текстЛука Аџић потписао уговор
Следећи текстАмбасадор БиХ у посети Црвеној звезди