Ле Талек: Долазак у Звезду је био прави потез!

65

Иако је одиграо само две званичне утакмице у дресу Црвене звезде, Дамјан Ле Талек је већ показао да ће представлјати огромно појачање за наш клуб.

Ле Талек није имао времена ни да се људски привикне на нову средину, а већ је био стављен на велики тест, јер је пред Црвеном звездом било најтеже гостовање ове сезоне. Тест вечитог дербија, Дамјан Ле Талек је положио са највишом оценом!
Било је одлично, победили смо у гостима. Чуо сам да нисмо победили неколико година на стадиону великог ривала и зато је радост већа. Чини ми се да ја пола навијача било наше и радост са њима је и зато била већа јер су дошли у великом броју да нас подрже. Први пут ми је било овако, нисам доживео ништа слично у каријери. Осећај је јединствен – прича Ле Талек након што су се слегли утисци.
Француски интернационалац, попут осталих странаца у нашем тиму, такође апострофира добру хемију у екипи.
Атмосфера коју овај тим има је јединствена. Нисам то раније осетио. Мотивисани смо без обзира на бодове и разлику. Радујемо се свакој победи као да је прва. Ово је посебна група играча на једном месту – искрен је Ле Талек.

Знало се да нова Звездина „четворка“ може да игра на више позиција, а након искључења капитена Александра Луковића, Ле Талек се одлично снашао на позицији штопера.

Први пут сам у званичном мечу играо штопера. Истина је, могу да играм било где. Ако тренер тражи да играм штопера, није проблем. Играћу где треба, играћу за тим и наше победе.

Дамјан Ле Талек је први Француз који је заиграо у српском вечитом дербију.

Срећан сам што је тако јер волим да сам први у свему. То је добар податак, јер сад и у француској због мене причају више о Звезди и њеним победама. Био сам свестан величине клуба и пре него што сам дошао у Звезду. Зато сада још више верујем да све можемо да победимо и наставимо са рекордом уз марљив и озбиљан рад – тврди Ле Талек.
За крај разговора, Ле Талек каже да му је долазак у наш клуб био одличан потез.

Сада сам свестан да сам одлично поступио. Могао сам у Русији да останем у неком мањем клубу и да играм за веће паре. Али, у Звезди знам да ће моја игра бити боља у овом тиму и да ће сви то видети. Када се игра добар фудбал можеш да покажеш колико знаш, када је екипа лоша ни игре појединаца се не виде. Звезда игра баш леп фудбал и хоћу да се уклопим у то – рекао је Ле Талек.

Претходни текстЦрвена звезда лако против Цибоне
Следећи текстГроф води у „Станишиће“