Звезда тројкама до полуфинала

46

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфом против екипе Смедерева 1953 резултатом 89:44( 30:12, 17:12, 14:11, 28:9) започели су одбрану “Купа Радивоја Кораћа”, који се и ове сезоне одржава у Нишу

Тим Дејана Радоњића убедљиво је савладао екипу Смедерева резултатом 89:44( 30:12, 17:12, 14:11, 28:9). Пред 3300 гледалаца у хали „Чаир”, најбољи у редовима победничког тима били су Ребић са 15 поена а Симанић, Гудурић и Мицић су постигли по 10. У пораженом тиму, Саша Ђорђевић је постигао 12 поена.

Пред пуним трибинама на терен су изашли Ребић, Кинзи, Цирбес, Милер и Дангубић. Након фуриозног старта 11:0 црвено-белих, гости су после тајмаута коначно ушли у меч и серијом 10:2 смањили на посед заостатка. Зонском одбраном су покушали гости да одржавају прикључак, али је актуелни бранилац трофеја шутерском клиником успео да повећа предност и на први одмор оде са 30:12.

Без много проблема у нападу за кошаркаше Звезде и уз добар проценат шута споља, предност је расла из минута у минут, да би на половини друге деонице било 39:17 у корист црвено-белих. Своје поене уписао је И Бориша Симанић, а на велики одмор изабраници Дејана Радоњића отишли су са 47:24. Најефикаснији појединац био је Мицић са 10 поена.

Иако противник није био толико атрактиван, црвено-бели су имали велику подршку својих навијача који су уживали у потезима својих љубимаца. Готово читаву другу И половину треће деонице, тренер Радоњић је одмарао стартних пет, и поред тога је српски шампион одржавао високу предност која је пред последњи период после атрактивног закуцавања Дангубића износила плус 26, 61:35.

Убрзо је разлика прешла плус 30, покушавао је тајмаутом тренер Тодоровић да разбуди свој тим, али је разлика у квалитету једноставно превелика да би се Смедерево на било који начин вратило резултатски у меч. Актуелни шампион наставио је канонаду тројки којима је меч мирно привео крају и победом 89:44 заказао меч са вечитим ривалом.

КК Црвена звезда Телеком : Кинзи 6, Ребић 15, Дангубић 8, Лазић 3, Симанић 10, Мицић 10, Тејић 8, Симоновић 3, Гудурић 10, Милер 6, Цирбес 4, Штимац 6.

Никола Ребић:

„Хтео бих да се захвалим екипи Смедерева што је смогла снаге и средстава да одигра меч, увеличали су овај догађај. Што се тиче нас, имали смо проблеме, доста повреда и мали број играча на тренингу, али на нама је да се спремимо за Партизан и све мисли су усмерене на тај меч. У оваквим утакмицама је најважнији приступ, од самог старта смо играли дисциплиновано, и на крају рутински победили. Знамо шта дерби носи, очекујем изузетну атмосферу и надам се да ће доћи велики број навијача.“

Дејан Радоњић:

„Желим да честитам екипи и тиму Смедерева на резултату који су постигли. После овога не би требало било шта анализирати, него имамо прилике да видимо у каквом амбијенту живи мој колега и његови играчи, и то оставља већи утисак у односу на причу о самом мечу. У сваком случају им желим да наставе да се боре јер је то начин да кошарка живи, и да ти мањи играчи праве играче и да живе у неком свом амбијенту и да на крају сви имамо корист од тога, а највише српска кошарка. Дошли смо у Ниш са проблемима, повредама, са ситуацијом која је изузетно забрињавајућа, са атмосфером после Сутјеске до доласка у Ниш. Број играча који су отишли, повреде, ствари које смо успели да пребродимо, били смо и у незавидној позицији, али су момци стисли зубе и смогли снаге да озбиљно приђу дуелу и пласирају се у полуфинале. Дерби је више од полуфинала. У последњих 7 мечева имају шест победа, само пораз у Подгорици. Тим који је био бољи у дуелу који смо имали пре неколико кола, где је показао и квалитет и све оно што је потребно да Партизан обезбеди опстанак, али сад су већ у другој ситуацији, полуфинале купа, борба за пету позицију у АБА лиги. Свесни смо да се игра против вечитог ривала и квалитетног тима. Покушаћемо да се припремимо, да пружимо добру партију и победимо против Партизана. Оно што је дефинитнивно по задњим прегледима који су обављени је да Стефан Јовић неће наступити у Нишу и надамо се да ће бити спреман за Ефес. Хвала навијачима који су дошли и напунили дворану и било је добро вратити им за сјајно навијање вечерас.“

У полуфиналном мечу који је на програм сутра од 21 сат, кошаркаши Црвене звезде Телеком састају се са Партизан НИС-ом.

Претходни текстОдржана седница Управног одбора
Следећи текстЗамена сезонских улазница – нове информације