Слаба Звезда заустављена у полуфиналу

46

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у полуфиналу Купа Србије од Партизан НИС-а резултатом 68:60( 17:13, 16:12, 19:14, 16:21)

Актуелни шампион одиграо је један од слабијих мечева ове сезоне и на крају изгубио у полуфиналу Националног купа од вечитог ривала резултатом 68:60( 17:13, 16:12, 19:14, 16:21). Пред 4000 гледалаца у дворани „Чаир“, најефикаснији код црвено-белих били су Кинзи са 22 поена и Мицић са 15. У тиму Александра Џикића, најбољи је био Џоунс са 19 поена.

Тренер Дејан Радоњић поново није могао да рачуна на Стефана Јовића па је на паркет извео Мицића, Милера, Цирбеса, Кинзија и Дангубића. У изузетно ватреној атмосфери на самом старту боље су се снашли кошаркаши Звезде који су за мање од четири минута натерали противника на бонус и после поена Маика Цирбеса имали предност 7:5. На истеку седмог минута игре, бесан на суђење, тренер Радоњић добио је техничку, а црно-бели су серијом 5:0 дошли до предност после прве деонице 17:13.

Намеран фаул Лазића и серија 9:0 Партизана приморали су тренера Радоњића да затражи минут одмора. Заиграли су бољу одбрану црвено-бели и поред 3 промашена пенала спустили заостатак на минус 6, три минута пре краја полувремена. Имао је српски шампион неколико шанси да се у потпуности резултатски врати у меч, али велики број изгубљених лопти омогућило је Партизану да задржи предност пред велики одмор 33:25. Најбољи појединци били су Цирбес и Кинзи са по 7 поена.

Сваки промашај Звезде у нападу противник је успео да казни и после 3 минута наставка било је 40:25. Четири фаула Милера додатно су отежали ствари црвено-белима који су 4 минута пре истека треће деонице заостајали 45:29. Расположени Таренс Кинзи није успео сам да врати свој тим у меч који је пред последњу деоницу заостајао 52:39.

Покушавали су црвено-бели на све начине да се врате резултатски у меч, али једноставно лопта није хтела у кош, док је Партизан са друге стране погодио доста тешких шутева и одржавао предност. Успео је српски шампион колико толико да ухвати прикључак, али је на крају ипак претрпео први пораз после четири године  у купу резултатом 68:60.

КК Црвена звезда Телеком : Кинзи 22, Ребић, Дангубић 6, Лазић 1, Симанић, Мицић 15, Тејић, Симоновић, Гудурић, Милер 3, Цирбес 12, Штимац.

Бранко Лазић:

„Честитке екипи Партизана на победи. Што се тиче нас, не бих да коментаришем утакмицу, окрећемо се даље и утакмицама које долазе.“

Дејан Радоњић:

„Честитке Партизану на заслуженој победи. Били су бољи тим. Ми смо одиграли меч са параметрима који нису били довољни против Партизана који су одиграли добру утакмицу. Кад смо добро бранили, они су успевали да пронађу опције у нападу. 17 скокова у нападу, 16 изгубљених лопти, 12 промашених бацања, једноставно је било превише да бисмо ушли у неизвесну завршницу. Честитке на победи, идемо даље, окрећемо се новим утакмицама и надам се да ћемо бити комплетни за наредне мечеве. Још једном честитке Патизану на победи.“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају у пакленом ритму и већ у петак играју меч Топ 16 фазе Евролиге против турског Ефеса од 20 часова у Вршцу.

Претходни текстЦрвено-беле поражене у полуфиналу Купа Србије
Следећи текстЦрвена звезда угостила Звездаше са Косова