Убедљива Звезда прескочила Сутјеску

50

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су нову победу у АБА лиги Ј.т.д, овога пута на свом паркету против екипе Сутјеске резултатом 96:67( 18:15, 22:21, 28:15, 28:16)

Српски шампион остварио је 18. тријумф у регионалном такмичењу савладавши екипу Сутјеске у хали „Пионир“ пред око 2000 гледалаца резултатом 96:67( 18:15, 22:21, 28:15, 28:16). Маик Цирбес остварио је нови  дабл-дабл учинак и уписао 21 поен и 10 скокова, док је Симоновић додао 16. У црногорском тиму Врањеш је убацио 23 поена.

Пред сам почетак меча, велико признање добио је бивши плејмејкер Звезде, а садашњи члан стручног штаба Сутјеске, Горан Јеретин, који је током четири сезоне са великим успехом носио црвено-бели дрес. Такође, црвено-бели су апеловали на све навијаче добре воље да се придруже слањем СМС поруке на број 1150, и помогну у кампањи „И ја се борим“ деци оболелој од рака.

Ребић, Милер, Цирбес, Дангубић и Кинзи слично као против Цедевите у претходном мечу започињу и овај дуел, пре свега одличном дефанзивном игром, не дозволивши кош из игре гостима у првих пет минута. Сигурна игра изабраника Дејана Радоњића у првој четвртини, без много напора су одржавали предност и на први одмор отишли са плус 3, 18:15.

Услед пакленог распореда који је пред актуелним шампионом, доста је ротирао и одмарао неке од стартера Дејан Радоњић, али и поред тога домаћи тим пре другог тајмута Игора Јововића водио 30:27. Уследио је добар период гостију који су у једном моменту и имали плус 3, али је српски шампион после минута одмора тренера Радоњића убрзо консолидовао редове и вратио предност на крају првог полувремена 40:36. Најобљи појединац био је Кинзи са 6 поена, 7 скокова и 3 асистенције.

Фуриозан старт кошаркаша Звезде који су подигли ниво игре и серијом 15:4 дошли до двоцифрене предности 55:40, за нови тајмаут тренера Јововића. Наставили су са доминантном представом црвено-бели, на коју гости једноствно нису имали никаквих решења, па је разлика на крају треће деонице износила плус 17, 68:51.

Ништа ново није донела последња четвртина, домаћи кошаркаши су наставили са добром игром и у неким тренуцима имали и преко 20 разлике предности. Велика разлика у квалитету омогућила је Звезди да мирно приведе меч крају и заслужено тријумфује против тима из Никшића резултатом 96:67.

КК Црвена звезда Телеком : Кинзи 6+7ск+5ас, Ребић 7, Дангубић 9, Лазић 4, Мицић 8, Тејић 4, Симоновић 16, Гудурић 2, Милер 11, Цирбес 21+10ск(34 индекс), Штимац 8.

Немања Дангубић: „Добра утакмица за нас, задовољни смо како смо одиграли, имали смо можда малих проблема у првом полувремену, међутим у другом полувремену смо изашли, одиграли агресивну одбрану, унели енергију, одвојили се и заслужено славили у мечу.”

Дејан Радоњић: „Генерално, меч који смо одиграли добро у другом делу, у првом смо имали мале осцилације, остварили још једну победу, играли вечерас са 11 играча, завршили меч без једног плејмејкера, што је за мене најупечатљивији моменат овог меча. Имамо сад неколико дана да видимо шта може да се направи, да што комплетнији одемо у Ниш. Хвала публици, навијачима на подршци, честитам играчима на новим бодовима.”

Шампион Србије у петак од 21 сат у Нишу против екипе Смедерева започиње борбу за први трофеј ове сезоне у Купу Радивоја Кораћа.

Претходни текстЗвезда и Олимпијакос на Маракани у мају
Следећи текстЗвезда славила против Железничара