Звезда тројкама срушила Игокеу

53

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфовали су на гостовању против екипе Игокее резултатом 74:54 (19:7, 16:23, 23:14, 16:10) и тако се реванширали за пораз у првом делу такмичења

Изабраници Дејана Радоњића уписали су нови тријумф у 23. колу АБА лиге Ј.т.д савладавши у Лакташима екипу Игокее резултатом 74:54 (19:7, 16:23, 23:14, 16:10). Пред 3500 гледалаца у спортској дворани „Лакташи”, најбољи у победничком тиму били су Симоновић са 17 поена и Милер са 14 поена. У пораженој екипи, по 11 поена имали су Шибалић и Букер.

Кинзи, Милер, Дангубић, Јовић и Цирбес отворили су меч у Републици Српској.После стартног вођства Игокее, црвено-бели су одличном одбраном успели да наметну свој ритам и у потпуности контролишу меч. Без решења у нападу домаћина и само пет поена за 9 минута игре, а са друге стране српски шампион је наставио са добром игром на обе стране терена и убрзо стекао двоцифрену предност 17:5. После првих 10 минута игре било је 19:7 за госте.

У прва четири минута наставка кошаркаши Звезде су успевали да одрже двоцфирену предност, да би потом уследио велики пад у игри, што су домаћи кошаркаши максимално искористили и уз добар проценат шута у том периоду дошли на само посед заостатка, за нови минут одмора тренера Радоњића. Одлично је тим из Републике Српске бранио рекет дозволивши прве поене Маику Цирбесу тек на истеку полувремена. До краја није било превише узбуђења, па је регионални шампион на велики одмор отишао са 35:30. Марко Симоновић је био најефикаснији са 11 поена.

Летећи старт актуелног шампиона који је поново подигао агресивност у одбрани, а у нападу уз помоћ Милера који је везао 10 поена у трећој деоници, направио серију 20:7, за до тада максималних 55:37. Након тајмаута тренера Бајића, домаћи тим се консолидовао и пред последњу деоницу успео да смањи заостатак на минус 14, 58:44.

Незадовољан како су ствари изгледале на паркету, рани тајмаут после поена Милошевића затражио је тренер Радоњић. Испоставило се као прави потез гостујућег стратега, јер су црвено-бели додали гас и новом серијом привели меч мирно крају. Марко Симоновић је био изузетно расположен у шуту споља и погађао у најбитнијим тренуцима за свој тим. 17. тријумф српски шампион у регионалном такмичењу забележио је резултатом 74:54.

КК Црвена звезда Телеком : Кинзи 5, Ребић 2, Дангубић 6, Лазић 10, Мицић, Тејић, Симоновић 17(5/8 за три), Гудурић 5, Јовић 6+7ск+7ас, Милер 14, Цирбес 9, Штимац.

НаставакТоп 16 фазе  Евролиге за кошаркаше Црвене звезде Телеком је већ у четвртак од 20 часова, када у халу Пионир стиже загребачка Цедевита.

Претходни текстКљајић погодио за финале у Врбасу
Следећи текстТеодори Симић бронза у јуниорском финалу Купа