Едсон Да Силва ново појачање!

102

У понедељак, 01. фебруара, Црвена звезда је добила и треће појачање. У питању је бразилски штопер Едсон Да Силва.

Едсон је представљен у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а представио га је пословни директора Црвене звезде, Стефан Пантовић.
У одсуству спортског директора који је тренутно са екипом на припремама, мени је припало задовољство да представим наше ново појачање. У питању је Едсон Жозе Да Силва који је рођен 09. маја 1986. године. Играо је у клубовима као што су Ботафаго, Форталеза, као и за славни Сао Паоло, за који је одиграо 110 утакмица. Висок је 187 центиметара, левоног је и одликује ка изразиза снага, одлична скок игра као и игра после прекида, што је сегмент који нам је недостајао током јесење полусезоне. Проглашен је за најбољег бразилског дефанзивца од стране бразилских новинара. Уговор је на две године, и од њега се пуно очекује. Већ сутра ће напустити Београд, и придружити се осталим првотимцима на Кипру како би се што пре уклопио у систем и био у могућности да нам помогне у походу на зацртане циљеве – рекао је Стефан Пантовић.
Ново Звездино појачање изабрало је дрес са бројем „5“.
Први пут сам у Београду, утисци су јако добри. Сви су љубазни према мени, и јако ми је драго што сам овде. Свестан сам одгворности коју сам добио самим доласком у Звезду, као и статусом. Одавно сам желео да играм за неки европски клуб. Мислим да сам за то способан, и упознат сам са нивоом европског фудбала. Зато се и надам да ће се Звезда пласирати у европска такмичења. Трудићу се да испуним очекивања свих људи. Имао сам слику о томе колико је велики клуб Црвена звезда, због тога сам и био радостан што сам добио позив. Надам се да ћу помоћи клубу да осваја трофеје – рекао је Едсон, који је током каријере имао прилику да игра са многим познатим фудбалерима.
Најбољи играч са којим сам играо је Кака, о њему имам одлично мишљење и дан данас смо у контакту. Не могу да оценим ко је најбољи нападач против којег сам играо, критеријуми су разнолики, али сигуран сам да ме и овде чека озбиљан посао и да ћу играти против добрих нападача.
Едсон Да Силва верује да ће имати помоћ да се уклопи у нову средину, пре свега од стране фудбалера који говоре његов језик.
Комуникација међу играчима је јако важна, и она ствара тим. Драго ми је што има играча који говоре мој језик, поготово у овом почетном периоду када ми је помоћ неопходна због адаптације. Очекујем да ћу имати добру комуникацију са свим играчима – рекао је Едсон, који ће током боравка у Београду имати и подршку своје породице.
Породица ми је све на свету. Ожењен сам, имам сина од шест година, а супруга ми је у другом стању, у петом месецу трудноће. Чим се вратимо са припрема, очекујем да ће цела породица да ми се придружи у Београду јер ми они дају највећу подршку.
На крају, ново Звездино појачање упитано је и за Рамба Петковића.
Пећи? Никада га нисам упознао, нисам играо против њега, али ми је велика част што сам дошао у Црвену звезду и због њега. Он је велика звезда у Бразилу! – рекао је Едсон.

Претходни текстСаопштење БВК Црвена звезда
Следећи текстЗвезда са плус 13 испратила МЗТ