Локомотива стала, Звезда продужила до треће у низу

74

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су у петом колу Топ 16 фазе Евролиге Локомотиву Кубан на свом паркету резултатом 80:66, не дозволивши руском тиму да дође до вођства током меча.

Изабраници Дејана Радоњића одиграли су још један сјајан меч и успели у оквиру пете рунде Топ 16 фазе да савладају руски Кубан резултатом 80:66 (33:21, 17:16, 17:17, 13:12). Пред 6500 гледалаца у хали „Пионир“ најбољи у редовима Звезде били су Милер са 24 поена и Кинзи са 19. У редовима гостију Рендолф је убацио 22 поена.

Препун Пионир поздравио је стартних пет које су чинили Јовић, Цирбес, Милер, Кинзи и Дангубић. Рафална паљба домаћина на старту меча, две тројке Милера и 5 поена Кинзија донели су 13:2 после три минута игре. Серију Кубана прекида исти двојац Звездиних интернационалаца и враћа на плус 10, четири минута пре краја деонице, за први тајмаут Јоргоса Барцокаса. Турбулентна прва четвртина, мини-серије на обе стране, али је ипак српски шампион на крају водио 33:21.

За разлику од прве четвртине, друга је почела доста неефикасно са обе стране, а црвено-бели су били без коша скоро четири минута наставка. Гости то нису искористили, а лопту у своје руке узео је Таренс Кинзи и својим 11-им поеном донео двоцифрену предност свом тиму 44:32. Бриљирала је тројка Милер-Кинзи-Цирбес која је на полувремену постигла 41 поен, а кошаркаши Црвене звезде на заслужен одмор отишли су са плус 13, 50:37. Милер је био најефикаснији са 18 поена.

Плус 18 било је у једном моменту, али су гости серијом 7:0 успели колико толико да ухвате прикључак на 6 минута пре краја трећег периода. Како је и у најави речено, физички изузетно захтевна утакмица са доста фаулова и чврстом одбраном на обе стране терена. И поред тога црвено-бели су успевали да наметну свој ритам и одрже двоцифрену предност. У пар наврата је руски тим правио серију, али су црвено-бели издржали налете и пред последњи период имали плус 13, 67:54.

Подршка на какву смо навикли у Пиониру константно је стизала са трибина, кошаркаши Звезде су подизали предност, а на семафору је у 37-ом минуту писало 71:56. Црвено-бели су наставили са феноменалном одбраном, а поени у нападу су стизали као награда. Без иједног вођства остао је Кубан у хали Пионир, црвено-бели су доминирали током свих 40 минута и на крају заслужено славили резултатом 80:66.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 19, Ребић , Дангубић 3, Лазић , Мицић 2, Тејић, Симоновић , Гудурић 7, Јовић 3, Милер 24 (25 индекс), Цирбес 18+9ск, Штимац 4.

У понедељак од 18 часова кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује наставак регионалног такмичења и дуел са МЗТ-ом из Скопља у хали Пионир.

Претходни текстЦрвено-бели славили у Крагујевцу
Следећи текстРадоњић: Велика победа против сјајног тима