Радоњић: Пред нама још један велики меч

36

У петак од 20х у хали Пионир кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају борбу у Топ 16 фази Евролиге, а противник ће им бити Локомотива из Кубана.

Црвено-бели после подвига у Атини и тријумфа против Уникахе покушаће да забележе и трећу победу заредом, а задатак неће бити ни мало лак јер у Београд стиже руска Локомотива., која ове сезоне предвођена изузетним америким беком Дилејнијем игра изванредну кошрку, и бележи одличне резултате

Пре две и по године повратак српског шампиона у најелтиније европско такмичење обележио је управо сусрет у Комбанк арени против руског тима који је тада био предвођен Маркусом Вилијамсом. Црвено-бели изгубили су тада оба пута у групи и сада ће имати нову шансу за тријумф против тима који води Јоргос Барцокас. Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић истакао је на конференцији за медије, да црвено-беле очекује изузетно тежак меч, против екипе која по играма и квалитету, претендује на највиши пласман:

„Чека нас дуел против клуба који годинама много улаже у тим, са амбицијама да оствари велике резулате и у Евролиги. Сходно улагањима, те амбиције су сваке године све веће. Локомотива има одличан тим, игра јако добро и од 14 мечева добила је 11 у овогодишњем издању Евролиге . То довољно говори о њиховом квалитету. Меч са Фенербахчеом у коме је турски тим направио преокрет у завршници, показао је да је Локомотива у рангу са Фенербахчеом и да ће се између њих водити борба за прво место. Локомотива именом није јака као неке друге екипе које се од самог старта намећу као кандидати за фајнал-фор, али квалитетом и тренером Барцокасом, освајачем Евролиге, сигурно ће се борити за завршни турнир“ рекао је на конференцији за медије тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић.

Тренер црвено-белих, истакао је да је тим из Краснодара скуп изузетно квалитетних играча које предводи ове године изванредни Дилејни, али да их одликује и велико искуство. Такав тим, црвено-бели могу да савладају само на један начин, тимском игром и уз огромну подршку навијача:

„Морамо да будемо изнад наших могућности како бисмо дошли до победе. У сјајној атмосфери и уз подршку навијача од почетка до краја у „Пиониру“, показало се да можемо да срушимо и боље екипе од нас“.

Руска екипа стиже у Београд у четвртак увече, а једини тренинг одрадиће на дан утакмице, која почиње у 20 часова.

Капије дворане „Пионир“ биће отворене од 17,30 часова, а као и за све претходне мечеве, важиће посебни безбедносни протоколи, и поново ће бити издвојени улази за власнике сезонских карата.

Продаја појединачних улазница за меч почела је у среду, а у слободној продаји у две пословнице Евентима до четвртка у подне, остало је неколико стотина карата за партер и боља места у дворани. Остале карте за трибине су распродате.

КК Црвена звезда Телеком још једном подсећа да свако убацивање било каквог предмета на паркет, повлачи за собом и казну играња наредног меча пред празним трибинама, која прети нашем клубу након новчане казне од 8.000 евра због бачених предмета у терен на утакмици са Фенербахчеом.

Претходни текстБабунски потписао!
Следећи текстНемања Видић завршио каријеру