Ђуришић: Желимо да прекинемо црну серију

69

Одбојкашице Црвене звезде у 13. колу Винер Штетише Супер лиге дочекују панчевачки Динамо.

Током читаве сезоне црвено-беле прате бројни пехови. Проблеми са повредама утицали су и на игру и на резултате. Након нових повреда пред крај протекле и почетком ове године, Звездине даме, у знатно измењеном сасатву, су везале два пораза. Прво је шампион Визура славила са 0:3, након чега је уследила и промена на месту првог тренера нашег тима, а потом је и МД Зрењанин био бољи резултатом 3:1.

Црвена звезда се и даље налази на 5. месту на табели националног шампионата, са скором 6-6 уз 19 бодова, док наредни ривал наше екипе заузима 7. место са победом мање и 16 бодова. На почетку 2016. године Панчевке су оствариле победу и пораз. Прво су на гостовању Јединству у Старој Пазови поражене са 3:1, а потом су пред својим навијачима савладали Крагуј са 3:0.

У првом делу сезоне, у четвртом колу, Звезда је као гост савладала Динамо са 0:3, по сетовима 20:25, 20:25, 22:25.

Истина је да смо добили Динамо у првом делу сезоне. Међутим, сада имамо доста проблема са повредама и не знамо у ком ћемо саставу играти. Биће јако тешко против Динама, што се видело и у претходном мечу против Зрењанина када смо изгубили, али сигурна сам да из дана у дан све изгледа боље. Боље тренирамо, некако смо се наместили, надам се да ћемо прекинути црну серију. Даћемо све од себе да у петак победимо Динамо – изјавила је Весна Читаковић Ђуришић.

Након првог меча у 2016. години дошло је и до промене на месту шефа стручног штаба.

То је неки психолошки моменат. У свакој екипи, која има доста проблема, када дође до промене тренера углавном то утиче добро на тим. Дође до тога да екипа тренира боље, да су играчи сконцентрисанији. Ово је јако млада екипа и оне су веома послушне. У сваком случају, свесне смо да смо дошле до ивице зида и да треба јаче да радимо, да играмо много боље, да вратимо Звезду тамо где јој је и место – констатовала је Весна Ђуришић.

Меч 13. кола Винер Штетише Супер лиге између Црвене звезде и Динама игра се у петак 29. јануара од 20 часова у дворани УСЦ ВОждовац у Београду. Улазнице за овај сусрет ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Игор Миљковић и Јован Јовановић.

Претходни текстСтојсављевић: У одличној смо форми
Следећи текстБабунски потписао!