Убедљив тријумф црвено-белих

49

Фудбалери Црвене звезде забележили су и трећу, веома убедљиву победу на припремама у Термама Чатеж.

Изузетно леп дочек приређен је нашим фудбалерима и стручном штабу. Сјајни домаћини из места Базовци учинили су све да се чланови нашег тима осећају пријатно. Црвена звезда и Зарја одиграли су ефикасну утакмицу, која је играчима послужила да се пре свега добро истрче. Већ у 6. минуту резултат је био промењен; након корнера, Марко Грујић је био највиши у скоку, и главом је успео да затресе мрежу. Недуго потом, Грујић је могао да дуплира предност након додавања петом Срнића, али је шутирао поред гола, а два минута касније је након силовитог ударца, Грујић погодио пречку. У 15. минуту одличну пансу искористио је Славољуб Срнић. Изашао је Срнић сам испред голмана и рутински затресао мрежу.
У 24. минуту већ је било 3:0, а мрежу је затресао Хуго Виеира. Био је хитрији наш центарфор од голмана Зарје, успео је пре њега да стигне до лопте и погоди мету. Своју голгетерску серију на припремама је, поред Срнића, наставио и Срђан Плавшић. Играо се 30. минут када је хитроноги везиста у ситуацији „један на један“ са голманом изашао као победник. Само минут касније – 5:0. Поново је стрелац Виеира, који је из казненог простора лобовао голмана Зарје. Коначан резултат првог полувремена поставио је своји другим голом Славољуб Срнић у 38. минуту.
Једина измена након првог полувремена извршена је на голу – Јован Вићић је заменио Немању Супића, и убрзо се истакао добром интервенцијом. У наставку утакмице, настављена је голеада, али први погодак дело је екипе Зарје. Играо се 55. минут када је након полуконтре, Марцини успео да затресе нашу мрежу. Пет минута касније, Хуго Виеира постиже и свој трећи гол, а укупно седми за Црвену звезду, након што је са ивице казненог простора прецизним ударцем затресао мрежу.
Миодраг Божовић је након поготка Виеире у игру послао Николу Јовановића који је ушао уместо Луковића, али је заузео место задњег везног док се његов презимењак Вукашин пребацио на штопера. Убрзо су и Предраг Сикимић односно Лука Јовић заменили Доналда и Виеиру, Михаило Ристић Луиса Ибањеза, а млади Лука Илић је ушао уместо Марка Грујића. У 70. минуту је Сикимић погодио пречку, а само минут касније Зарја је успела да постигне и други гол преко Тараблеа. Јовић у два наврата није успео да се упише у стрелце, али јесте Предраг Сикимић у 78. минуту, из непосредне близине. Слично је учинио и млади Никола Јовановић у 80. минуту, којем је то уједно био и први гол за сениорски тим.
Ни то није био крај головима. У 82. минуту, Сикимић је поново затресао мрежу Зарје након одличног пријема лопте у казненом простору и доброг шута.
На крају, 10:2, победа Црвене звезде на последњој провери у Словенији. Већ данас, фудбалери крећу пут Београда, а ново путовање, овога пута за Кипар, заказано је за 31. јануар.

Црвена звезда – Зарја 10:2 (6:0)
Стадион: „Спортски центар Зарја“. Гледалаца: 300. Судија: Дијего Соколић. Срелци: Грујић у 6′, Срнић у 15′ и 38′, Виеира у 24′ и 31′ и 60′, Плавшић у 30′, Сикимић у 78′ и 82′, Н. Јовановић у 80′ за Црвену звезду, а Марцини у 55′ за Зарју.
Црвена звезда: Супић, Петковић, Луковић, Павићевић, Ибањез, Јовановић, Доналд, Грујић, Плавшић, Срнић, Виеира.
Зарја: Кастеларин, Франко, Гризонић, Марковић, Барут, Шестић, Зукини, Ровигљо, Берноби, Тарабле, Марцини.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ: Веско Пајовић
Следећи текстСтојсављевић: У одличној смо форми