Звезда доминирала, Уникаха без шансе у Пиониру!

45

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су Уникаху из Малаге резултатом 87:73 ( 21:14, 20:17, 19:22, 27:20) и тако забележили другу победу у Топ 6 фази најелитнијег европског такмичења.

Четврто коло Топ 16 фазе Евролиге донело је узбудљив сусрет у халу „Пионир“ у коме су кошаркаши Црвене звезде Телеком били бољи од Уникахе резултатом 87:73 ( 21:14, 20:17, 19:22, 27:20). Пред 6500 гледалаца у редовима домаћина најбољи су били Јовић са 15 поена и Гудурић са 13. У шпанском тиму Џамар Смит је убацио 11 поена.

Милер, Цирбес, Јовић, Кинзи и Дангубић били су играчи за које се одлучио тренер Радоњић на почетку меча. Великих проблема са дефанзивним скоком имали су црвено-бели на старту, али су и поред тога водили 7:5 после пет минута игре. Уникаха се консолидовала после ТВ тајмаута и мини-серијом 5:0 вратила предност 10:7. Контрола скока донела је Звезди сигурност у нападу, а серија домаћина 9:2 приморала је Јоана Плазу да тражи свој први минут одмора. Звездин бисер Марко Гудурић везао је 6 поена за свој тим и повећао предност на крају прве деонице 21:14.

Двоцифрена предност Звезде на почетку четвртине распламсала је публику у хали Пионир која је константно пружала подршку својим љубимцима, а тренер гостију  Плаза морао је тајмаутом да прекине празне минуте свог тима. Гости у првом полувремену нису имали решење за агресивну одбрану српског шампиона који је апсолутно контролисао ритам меча и пре тајмаута Дејана Радоњића водио 33:23. Дангубић мини-ролом приводи крају првих 20 минута игре после којих су домаћи кошаркаши имали предност 41:31. Најефикаснији су били Јовић и Гудурић са по 9 поена.

Много динамичнија кошарка у наставку меча, Уникаха је успела да преполови предност домаћина после пет минута наставка, што је било довољан разлог да Дејан Радоњић реагује тајмаутом. Гудурић је преузео одговорност и везао 4 поена, а Симоновић додао тројку за нову двоцифрену предност 60:50, на мање од два минута пре краја треће деонице. Пред последњу четвртину било је 60:53.

Боље је Уникаха отворила последњих десет минута и у једном моменту пришла на посед заостатка, али су црвено-бели пре свега сјајном одбраном успели да врате на плус 11, пет минута пре краја меча. Шутерски шоу Марка Симоновића довео је атмосферу до усијања, а српског шампиона на плус 12 у 37. минуту утакмице. Невероватну енергију у одбрани доносила је подршка са трибина, шпански тим је био без шансе у завршници меча, а кошаркаши Звезде су на крају забележили нови тријумф на свом паркету резултатом 87:73.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 3, Ребић, Дангубић 7, Лазић 9, Симанић, Мицић 7, Симоновић 12, Гудурић 13, Јовић 15 (24 индеx ), Милер 7, Цирбес 10+6ск, Штимац 4.

Стефан Јовић:

„После победе остаје велика жал за пораз у Истанбулу. Скок у нападу нисмо контролисали у првом полувремену, у другом смо боље заграђивали и уз добар шут на крају заслужено славили.  Захвалио бих се навијачима који су још једном показали шта значи Пионир.“

Дејан Радоњић:

„Хвала публици на сјајној атмосфери и подршци која нам је помогла да дођемо до велике победе за нас. Уникаха која је одлична у Евролиги, у првој фази играла одлично, и други део почела добро са победом и тесним поразом у Грчкој. Са одличном игром, тренером и са великим искуством. Ми смо у некој фази и даље, рада и раста кроз тај рад и утакмице тако да сам задовољан што смо бољи него јуче. Треба да наставимо да радимо из дана у дан, и да дођемо до онога што је најбитније, а то је борба за трофеје. Утакмицу смо отворили добром одбраном, али су нам правили доста проблема у офанзивном скоку, и што је било битно били смо у резултатском плусу и поред тога. У трећој четвртини екипа која има велики квалитет успела је да се врати у игру, али смо опет успели добром одбраном у четвртој четвртини на крају да дођемо до изузетно битне победе.“

У наставку регионалног такмичења, у понедељак од 21 сат, кошаркаши Црвене звезде Телеком играју као гости у хали Пионир против Партизан НИС-а.

Претходни текстТренинг у Деканима
Следећи текстБожовић: Битно ми је да су сви здрави