Црвено-бели викенд 2

23

Победа кошаркашица у 14.колу женске лиге, најмлађи на Сајму минибаскета, јуниори трећи на јаком турниру у Сарајеву, пионирке освојиле турнир у Старој Пазови, селекције Колеџа на припремама у Бањи Ковиљачи.

Након периода затишја, звездине селекције наставиле сезону првенственим утакмицама, учешћима на јаким и угледним турнирима.

Крећемо од најмлађих…

КК Црвена звезда био је заступљен са 3 екипе, на „Сајму Минибаскета“, турниру који је одржан у хали 2 Београдског Сајма уз учешће преко 200 екипа.  Све три екипе црвено-белих су полазници „Звездине школе кошарке“, а када су најмлађи у питању, резултат није био првом плану. Сви чланови КК Црвена звезда Телеком добили су медаље и плакете за учешће на турниру који се званино зове „Рајко Жижић“ у част некада великог аса КК Црвена звезда.

Јуниорска екипа Црвене звезде учествовала је на изузетно јаком турниру у Сарајеву, у друштву КК Спарс, Партизан, екипомом КК Сплит , КК „Џоли“ из Шибеника, Галатасараја, екипе „Широког“ и домаћина турнира „Босне“.

Црвено-бели су након победа у групи над екипама Сплита и Широког, и минималног пораза од „Спарса“ са поеном разлике, играли меч за треће место у коме су победили „Џоли“ из Шибеника. Члан КК Црвена звезда Телеком, Стефан Момиров уврштен је у прву петорку овог изузетно јаког турнира.

Јуниори своје такмичење настављају наредног викенда…
 
У претходних неколико дана, најактивније су биле све селекције ККЖ Црвена звезда.
Пионирке У 15 (2001/2002) учествовале су на турниру у Старој Пазови, са екипама  ЖКК Стара Пазова, ЖКК Врбас  Медела, ЖКК Радивој Кораћ . У полуфиналу турнира „звеудице” су играле против домаћина Старе Пазове, И победиле резулататом 61:54 и пласирале се у финале турнира. На финалној утакмици су се састале са екипом из Београда ЖКК Радивој Кораћ И победиле резултатом 66:34.

Са друге првотимке ККЖ Црвена звезда су у суботу увече посетиле позориште У.К. „Палилула” И гледале представу „Школа за љубавнике”. Овим путем КК и ККЖ Црвена звезда се захваљују Милану Калинићу И Милану Васићу , на чији позив су црвено-беле су добиле прилику да одгледају врло популарну представу.

Након позоришта, црвено-беле су се вратиле утакмицама у среду увече, и уз присиство Председника Француске кошаркашке федерације Жан Мари Сиута, специјалног госта ККЖ Црвена звезда и Наташе Ковачевић, победиле у „Баскет Ситију“ екипу Спартака из Суботице са 89:59. Црвено-беле су се тако у потпуности реванширале за пораз у Суботици од  78:65.

Представници „Колеџа” налазе се тренутно на припремама за наставак сезоне у Бањи Ковиљачи.

Претходни текстПобеда Звезде на почетку припрема
Следећи текстАџић: Били смо растерећени