Ослабљена Звезда немоћна против Визуре

76

Одбојкашице Црвене звезде доживеле су пораз у дерби мечу 11. кола Винер штетише Супер лиге против актуелног шампиона Визуре резултатом 0:3, по сетовима 14:25, 22:25, 22:25.


 
Визура је максимално искористила чињеницу да су црвено-беле имале огромних проблема са повредама. У тиму Црвене звезде није било Марије Пуцаревић, Бојане Миленковић, Анастасије Секулић, Милице Тасић, а од почетка сезоне нема ни Јелене Трнић, Николине Лукић, Олге Јејић и Милке Стијепић.
 
У првом сету Новобеограђанке су биле убедљиве, Црвена звезда је остала на само 14 поена, али је наш тим пружио далеко јачи отпор у наредна два периода. Додуше, то није било довољно да се освоји макар један сет.
 
У побендичком тиму предњачиле су Љиљана Ранковић са 13 поена, а пратиле су је Јована Коцић са 12, Сара Лозо са 11, Наташа Чикириз са девет и Маја Алексић са осам.
 
Са друге стране, у Звезди није било играчица са двоцифреним учинком, а по девет поена имале су Весна Ђуришић, Катарина Чанак и Катарина Маринковић. Треба истаћи да су за Црвену звезду на овом мечу дебитовале Милица Милуновић и Дејана Лекић.

Наше одбојкашице се и даље налазе на 5. месту на табели са шест победа и пет пораза. У наредном колу црвено-беле гостују екипи МД Зрењанин.

Црвена звезда – Визура 0:3 (14:25, 22:25, 22:25)
Дворана: УСЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 200. Судије: Дејан Рогић и Светлана Зотовић. Трајање меча: 67 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Читаковић-Ђуришић 9, Чанак 9, Маринковић 9, Росић (либеро), Брђовић, Букилић, Радмиловић, Јакшић 5, Милуновић 2, Златић (либеро), Ашоња, Лекић 6. Тренер: Александар Бошковић.
ВИЗУРА: Коцић 12, Лозо 11, Миљевић, Алексић 8, Лазовић 5, Ранковић 13, Чикириз 9, Ћировић, Матовић 1, Димић, Вигњевић 3, Пушић (либеро). Тренер: Жељко Танасковић.

Претходни текстПрви тренинг у Копру
Следећи текстУрош Ђурић обогатио Звездин музеј