Црвено – бели отпутовали у Атину

52

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у среду око 13 часова у Атину где ће у четвртак 14. јануара, гостовати у ОАКА арени, екипи Панатинаикоса у 3. колу ТОП 16 фазе Евролиге.

У прва два кола овосезонске ТОП 16 фазе Евролиге, црвено – бели су доживели два пораза (ЕФЕС и Фенербахче), а сада се након добре игре у регионалној лиги против Унион Олимпије у Љубљани с правом надају првим бодовима у другој фази елитног клупског такмичења.

Црвена звезда Телеком и ПАО су се и прошле сезоне састали у ТОП 16, у првом дуелу славили су Грци (74:69), док су црвено – бели били бољи у Пиониру (69:68). Екипа из Атине ове сезоне има доста промењен састав у односу на прошлу, а с клупе их предводи селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић. ПАО је у прва два кола ТОП 16 фазе остварио по пораз и победу, у провм колу бољи од њих је био Фенербахче у Истанбулу, док су славили против Уникахе у ОАКА – и прошле недеље, тројкм Фелдеина 2 секунде пре краја.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић: „Идемо у госте Панатинаикосу, екипи која је годинама у врху европске клупске кошарке. И ове сезоне су одлични, имају 100 постотан учинак у домаћем првенству, играли су добро у првој фази Евролиге, и другу су почели добро, намучили су Фенербахче у Истанбулу и победили Уникаху у Атини. Панатинаикос је тим са огромним искуством,и  који у свом саставу има играче који су освајали Евролигу, и које са клупе предводи селектор Александар Ђорђевић, који јако добро познаје играче Црвене звезде. Очекује нас тешка утакмица, у атмосфери која нам је добро позната, јер смо већ играли против Панатинаикоса у истој тој дворани. Сви играчи су спремни за овај дуел, осим Тејића који има мањих здравствених проблема, због којих је остао у Београду“ рекао је пре поласка у Грчку, тренер црвено-белих.

Црвено-бели ће у среду увече тренирати у дворани ОАКА у северном делу Атине, одмах после меча, у петак у преподневним часовима екипа се враћа у Београд.

Меч у дворани ОАКА, Панатинаикос – Црвена звезда Телеком почиње у 20 часова и 15 минута.

Претходни текстЕвролига новчано казнила КК Црвена звезда Телеком
Следећи текстСписак путника за Словенију