Терзић: Преговарамо са двојицом играча

52

Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, говорио је пред новинарима о актуелним темама које се тичу играчког кадра Црвене звезде.

За разлику од фудбалера којима је данас био први радни дан у 2016. години, руководство клуба је и током празника радило на реализацији трансфера. Звездан Терзић је, заједно са председником клуба, Светозарем Мијаиловићем, фудбалерима и стручном штабу пожелео много успеха и здравља у наредном периоду.
Пожелели смо играчима срећу, здравље, да слушају шефа као што су га слушали и до сада и да се нипошто не опуштају јер шампионска титула још увек није освојена. Док математички не обезбедимо титулу, нема опуштања. Поштујемо све клубове који су нам за петама, и Борац, и Чукарички, и Партизан и Војводину. Нећемо се опуштати. Ми се спремамо организационо и на сваки други начин за квалификације за Лигу шампиона, међутим, то је наш део посла, а њихово је да прво обезбеде шампионксу титулу – јасан је Терзић.
Претходни период свакако је обележио трансфер Марка Грујића у Ливерпул.
Процедура енглеског фудбалског савеза је таква да је Ливерпул најпре морао да уплати новац енглеској федерацији и они су то урадили у четвртак. Након што федерација „ишчекира“ сву папирологију, очекујемо да данас или сутра тај новац уплате на наш рачун. Надам се да ће до среде или четвртка, а најкасније до петка, новац бити на нашем рачуну. Нажалост, мале су шансе да ће Марко остати и за квалификације. Једно су наше жеље, али не можемо да добијемо и јаре и паре. Није реално да неко да шест милиона евра у једном дану и још вам остави играча на шест месеци, а да потом пристане да га не добије за почетак припрема. Они су, додуше, рекли да ћемо причати о томе 1. јула, али мислим да је то било да би нас испоштовали и да та варијанта није реална, јер претпостављам да ће Клоп желети да на почетку припрема Ливерпула има све играче на располагању, као што би желео и сваки други тренер – објашњава Терзић.
Претходних дана се у медијима писало и о интересовању Бордоа за Вукашина Јовановића.
Мој став, а данас ћемо се консултовати и са осталим члановима Управног одбора, је да Вукашин Јовановић не треба да иде. Не ради се ту о цени, јесте истина да је Бордо повећао понуду ма 2 и по милиона евра и 20% од наредне продаје, али Вукашин Јовановић треба да остане, потребан је овој екипи јер има изванредан карактер, држи баланс у екипи. Консултоваћу се и са тренером Божовићем, али мислим да Вукашин Јовановић треба да остане. Фудбалско тржиште је непредвидиво, могуће је да ћемо га једног дана продати за пет милиона, као што је могуће да никада више нећемо добити овакву понуду, али није ствар у финансијском аспекту. Продајом Марка Грујића смо стабилизовали финансије, далеко од тога да нам још новца није потребно, али мислим да са овим новцем можемо да „изгурамо“ ово пролеће и да у миру припремамо за квалификације. Конкретне понуде сада имамо за Вукашина Јовановића и Александра Катаиа. Нама је то био резервни план за случај да се нешто искомпликује око трансфера Марка Грујића. Имамо готове понуде за те играче, али они дефинитивно неће одлазити, као ни Виеира, Ибањез и сви играчи за које влада интересовање – рекао је Звездин генерални директор.
У Црвену звезду се након истека позајмице враћа и Џошуа Паркер, а о њему, као и о још неким „странцима“, Трезић је рекао:
Паркерова позајмица је истекла. Он ће доћи за пар дана, али у овом моменту тренер Божовић не рачуна на њега. Видећемо, када имате странце у екипи, ти играчи морају да праве разлику и да играју стандардно. Имамо неке стране играче који нису имали велику минутажу, и процена је да је неће имати ни на пролеће, и покушаћемо да нађемо компромис и споразумно раскинемо уговоре, како са Паркером, тако и са још неким играчима који нису имали минутажу. Али добро, данас након тренинга ћемо сести са тренером Божовићем и решити то на задовољство и клуба, и играча, надам се.
Када су доласци у питању, Терзић је истакао да су критеријуми подигнути, и да се самим тим Црвена звезда окреће „страном“ тржишту.
Ви знате да је мој манир да никада не говорим о именима пре него што уговоримо зацртане послове. Преговарамо са двојицом играча, у питању су задњи везни и штопер, и с обзиром на то да прелазни рок у Србији почиње тек 18. јануара, још увек папиролошки не можемо ништа да урадимо. Али, звездашка јавност ће бити задовољна појачањима. С обзиром на то да смо подигли границе нивоа квалитета потребних за Црвену звезду, интересантни су нам пре свега странци. Јавност је пробирљива, нико се више не задовољава освајањем шампионске титуле. Годинама је и та титула била мисаона именица, а сада више нико није задовољан и са плус 26 бодова већ се прича о квалификацијама и уласку у групе неког од европских такмичења. Сходно томе, има талентованих играча у нашој лиги, али недовољно да одговоре потребама и циљевима Црвене звезде – закључио је Звездан Терзић.

Претходни текстСписак играча за прву фазу припрема
Следећи текстНезаборавно искуство за децу из Бијељине