Фенер поново бољи од Звезде

59

У другом колу Топ 16 фазе Евролиге кошаркаши Црвене звезде изгубили су пред 6500 гледалаца у хали „Пионир “ од екипе Фенербахчеа резултатом 65:88 (20:23, 8:18, 18:22, 19:25). Најефикаснији у домаћем тиму био је Милер са 21 поеном, а 9 је додао Марко Гудурић. У екипи Жељка Обрадовића Датоме је убацио 21 поен.

На паркет препуног Пионира изашли су Јовић, Цирбес, Милер, Лазић и Симоновић. Трећи овосезонски дуел између кошаркаша Звезде и Фенербахчеа боље су отворили гости који су пре првог телевизијског тајмаута имали предност 14:9. 4:0 серија Квинсија Милера подиже халу на ноге и тера тренера Обрадовића на први минут одмора. Одлична транзиција и брзи контранапади донели су неколико лаких поена црвено-белима, али је турски тим поготком у последњој секунди ипак дошао до предности 23:20.

У четири минута наставка кошаркаши Звезде били су без поена па је тренер Радоњић при резултату 29:20 морао да тражи свој први тајмаут. Одлична реакција домаћина и серија 7:0 довела је црвено-беле на посед заостатка, 4 минута пре краја полувремена. Међутим, велики проблем за домаћина представљало је добро брањење рекета гостујућег тима, који је направио серију 12:1 и на велики одмор отишао са 41:28. Најефикаснији на полувремену био је Милер са 9 поена.

Пресликан почетак претходне деонице, проблеми у нападу црвено-белих, а на другој страни нова серија изабраника Жељка Обрадовића који су после 6 минута игре имали максималних плус 22.

Константна песма стизала је са трибина, покушавали су навијачи да пробуде своје љубимце, али је квалитет турског тима све више и више долазио до изражаја, па је пред последњи период на семафору стајало 63:46.

Фенер је имао и плус 20 у једном тренутку, али подршка са трибина хале Пионир постајала је све већа, да би након тројке Квинсија Милера Звезда седам минута пре краја пришла на минус 11, за нови минут одмора Жељка Обрадовића. Борили су се црвено-бели колико су могли, у неким тренуцима ни срећа није била на њиховој страни, али на крају ипак заслужен тријумф једног од претендента за освајање Евролиге резултатом 88:65.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 6, Ребић, Дангубић 4, Лазић 1, Мицић 5, Тејић , Симоновић , Гудурић 9, Јовић 8, Милер 21 (27 индекс), Цирбес 5, Штимац 6.

Српски шампион у понедељак од 17 часова наставља такмичење у АБА лиги Ј.т.д гостовањем у Словенији екипи Унион Олимпије.

Владимир Штимац: „Честитам Фенербахчеу на заслуженој победи. Казнили су сваку нашу грешку и играли смо вероватно против најјаче екипе у Европи и једним од главних фаворита за освајање Евролиге.”

Дејан Радоњић: „Честитке Фенербахчеу на заслуженој победи. Захваљујем се навијачима на сјајном амбијенту. Нисмо ушли добро, велики број фаулова, ипак смо успели у првој четвртини да се вратимо у резултатски егал, али је у другој четвртини виђена велика разлика у квалитету, направили су разлику коју су контролисали до краја меча. Из великог броја офанзивних скокова дали су превелики број поена. 17 скокова у нападу чини ми се, међутим нису ни у једном тренутку испустили контролу, терали нас на лоше одлуке и на крају нас још једном савладали. Треба велики рад и спрема да у преосталих 12 мечева на најбољи могући начин будемо бољи  и да  наставимо борбу за оно што нас чека за неколико месеци.”

Претходни текстДеца из Бијељине гости КК Црвена звезда Телеком
Следећи текстЗвезда гостује у Љубљани