Даба је „Звездаш године“

98

КК Црвена звезда Телеком на свечаној прослави историјске 2015.године и промоцији календара, посебну пажњу поклонила је у званицном делу програма и једом човеку, који буквално свакодневно „живи“ са Црвеном звездом.

За један клуб се каже, и да му се величина огледа у томе, какве навијаче има. Ту је Црвена звезда првак света. Ипак ове године меду једнакима, један се издвојио. Годинама је вредно сакупљао буквално све што има везе са КК Црвена звезда Телеком: Протоколе, извештаје са утакмица, ретке слике, правио податке и делио их са свима, од тога када је Маик Цирбес одиграо 100 меч за црвено-беле, до само њему знаних бројки и информације о свим играчима и тренерима.

Све то није сачувао за себе, већ је „преточио“ у две књиге, да се не заборави. Друга је своју незваничну премијеру имала, на трибинама „Пионира“ након утакмице са Бајерном, и говори о овој, великој сезони, а званичну, на новогодишњем коктелу.

Зове се ”Црвено-бела бајка”. Многи навијачи и симпатизери клуба га знају, није тешко не приметити га у партеру, на свакој утакмици КК Црвена звезда Телеком. Човек великог „габарита“, али и великог звездашог срца – Жарко Дапчевић – Даба.

У новој књизи, може се пронаћи све: сваки детаљ, свака утакмица, сва дешавања око КК Црвена звезда Телеком и свега што је календарску 2015.годину учинило тако посебном, тако специјалном.

Популарни „Даба“ је очекивано, добио овације свих присутних, и посебну част, да му одломке из књиге прочитају наши капитени Лука Митровић и Бранко Лазић.

КК Црвена звезда Телеком због оваквих људи, увео је од ове године и награду „Звездаш године” за свој предани рад и огромну љубав према клубу. Због свега што је учинио и чини за клуб, Дабина слика ће красити зидове клупских просторија на Малом Калемегдану у наредних годину дана, као првог добитника награде „Звездаш године“.

У име клуба Жарко Дапчевић, коме је Чарлс Џенкинс прошле године лично уручио сезонску карту на кућну адресу, добио је и чланску карту клуба „Звездаш“.

Претходни текстСрбобранци наградили Александра Катаиа
Следећи текст„Звездице“ и првотимке ККЖ заједно на терену