Умор јачи од црвено-белих

41

Кошаркаши Црвене звезде Телеком после великог тријумфа над Бајерном и пласманом у Топ 16 фазу Евролиге, поражени су у Подгорици од Будућности ВОЛИ резултатом 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14)

У дерби мечу 15. кола АБА лиге Ј.т.д кошаркаши Црвене звезде Телеком изгубили су од Будућности ВОЛИ резултатом 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14). Пред 5000 гледалаца у спортској хали „Морача” најефикаснији у тиму црвено-белих били су Гудурић са 20 поена и Штимац са 13 поена. У победничком тиму бивши Звездин играч Тадија Драгићевић постигао је 20 поена.

Стартних пет гостију чинили су Јовић, Милер, Цирбес, Симоновић и капитен Лазић. Брза два фаула Стефана Јовића пореметила су ритам гостију који су после 5 минута меча заостајали 13:7, а први тајмаут затражио је тренер Радоњић. Није много помогао минут одмора, Будућност је наставила споља добро да шутира, док на другој страни црвено-бели нису имали решења у нападу па су подгоричани после прве четвртине водили са 28:11.

Рајан Томпсон са своја 4 поена отварио је другу деоницу и приморао тренера Павићевића на рани тајмаут. Један од јунака утакмице са Бајерном Марко Гудурић постигао је 9 везаних поена и наставио сјајну серију 14:0 актуелног регионалног шампиона који је после 5 минута наставка имао посед заостатка 28:25. Међутим, трећа лична грешка Милера и серија 8:2 подгоричана приморала је стратега Радоњића да реагује минутом одмора при резултату 36:27. На крају првог полувремена 38:29 за црногорски тим, а најефикаснији у редовима српског шампиона био је Гудурић са 9 постигнутих поена.

Без коша гостију у четири минута наставка и нова двоцифрена предност Будућности 43:29, приморала су Дејана Радоњића да тражи предах свом тиму. Поменути Гудурић није имао праву подршку у нападу црвено-белих што су домаћи кошаркаши искористили и у последњу деоницу ушли са предношћу 52:40.

Генерална испражњеност након евролигашког дуела са минхенским тимом био је један од криваца за слабу партију у „Морачи”, а велики број фаулова Звезде додатно су отежали посао тренеру Радоњићу који није успевао да пронађе праву поставу и прави ритам свом тиму. Подгоричани су то максимално искористили и на крају успели да нанесу актуелном шампиону четврти пораз у сезони резултатом 68:54.

КК Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2, Ребић, Томпсон 8, Дангубић, Лазић 2, Тејић, Симоновић, Гудурић 20, Јовић 2, Милер 7, Цирбес, Штимац 13 (20 индекс).

Марко Гудурић:

„Дошли смо у Подгорицу после изузетно тешке утакмице у Евролиги али то не може да буде оправдање за лошу прву четвртину. Успели смо да се вратимо, али не и да преломимо. Будућност ВОЛИ је заслужено победила и честитамо јој на томе. Ми се окрећемо наредном тренингу и утакмицама које следе.”

Дејан Радоњић:

„Честитке Будућности ВОЛИ на заслуженој побједи. Послије Бајерна и свих дешавања које смо имали и изласка из свега након што смо успјели да се пласирамо у Топ 16 у Евролиги, били смо већ на старту меча без енергије, са доста слабости у нападу. Морали смо да будемо много бољи у нападу да би савладали Будућност у Подгорици. Мене сад опет брине ритам који слиједи са много дана пута и са само два дана измедју утакмица. Има још доста да се игра у АБА лиги. Морали смо на крају да водимо рачуна и о разлици коју смо остварили у побједи на свом терену.”
 
Наредни дуел кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује већ у четвртак од 15 часова у хали „Пионир“ против екипе Задра.

Претходни текстНови члан ФК Црвена звезда долази из Бразила!
Следећи текстПродужен пријавни рок за поверенике