Вељовић: Оправдаћемо улогу фаворита

83

После обавеза у Купу изазивача и проласка у осмину финала одбојкаши Црвене звезде се окрећу домаћем шампионату. Црвено-бели у петак, након меча сениорки Црвене звезде и Крагуја, дочекују Клек Србијашуме.

Наши одбојкаши су у сјајној форми. Везали су седам тријумфа у првенству, а у уторак су победом над Хапоелом од 3:2 (први меч 3:1) „оверили“ пласман у осмину финала купа изазивача.

Лидери су у првенству са истим скором и бројем бодова као и другопласирана Војводина НС семе, али због бољег сет количника заузимају прво место. Клек је 8. на табели са три победе и 5 пораза уз 9 бодова. У серији су од четири пораза, а у претходном колу их је савладао Партизан максималним резултатом.

Црвена звезда и Клек Србијашуме су се ове сезоне састали у осмини финала Купа Србије када је наш тим тријумфовао са 0:3, по сетовима 19:25, 21:25, 15:25.

Мислим да смо фаворити у овој утакмици. Играли смо са њима ове сезоне у Купу и победили смо их 3:0, па очекујем да ћемо и у петак славити. Надам се да се нећемо пуно „истрошити“, јер нас чекају две утакмице у четвртфиналу Купа Србије против Ниша. Не потцењујемо противника, очекујемо победу, одиграћемо најбоље што можемо и желимо да проведемо што мање времена на терену – рекао је техничар црвено-белих Никола Вељовић, а потом је додао:

Распоред утакмица је веома згуснут, али се боримо. Ускоро ће доћи пауза од двадесетак дана и тада ћемо се мало одморити – закључио је Вељовић.

Утакмица 9. кола Винер Штетише Супер лиге између Црвене звезде и Клека Србијашуме игра се у петак од 20 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Игор Миљковић и Иван Лазаревић.

Претходни текстМаринковић: Желимо да прекинемо серију пораза
Следећи текстПромовисан календар за 2016. годину